Grundskolen, Ungdomsuddannelser

Arkitekturen omkring os

Lægger du mærke til arkitekturen omkring dig? Vi undersøger hvilke behov arkitekturen skal opfylde, og hvordan den påvirker os.

Med Louisianas arkitektur som eksempel undersøger vi hvad der skal til for at føle sig hjemme i en bygning, og hvordan den spiller sammen med omgivelserne. Det gør vi ved at se nærmere på arkitekturen som form og funktion helt overordnet, men også ved at dykke ned i detaljer som materialer, farver eller lyd, lys og lugt. Derved får vi redskaber til at tale om og vurdere arkitekturen i vores nærmiljø.

Undervisningen veksler mellem dialog, iagttagelsesopgaver ude på museet, formeksperimenter med byggeklodser, og nærstudier af de plantegninger, arkitekterne bruger til at forklare og overbevise andre om deres idéer.

I værkstedet arbejder vi sammen to og to i rollen som Louisianas to arkitekter, makkerparret Jørgen Bo og Vilhelm Wohlert. Parrene får til opgave at nulstille historien og starte forfra med at bygge et nyt Louisiana ved at udvide den gamle herskabsvilla med egne bygninger ud i landskabet.

Hent undervisningsmateriale

SÅDAN BOOKER DU

Skoler kan i øjeblikket kun besøge museet i forbindelse med bestilte undervisningsforløb.

Grundet restriktioner tilbyder vi øjeblikket udelukkende 1 times undervisningsforløb kl. 9 og kl. 10 i enten MOR! eller Arthur Jafa udstillingerne i følgende uger: 20, 22 og 23. Tirsdag og torsdag i MOR! Onsdag i Arthur Jafa.

I Louisianas skulpturpark kan klasserne stadig bestille vores faste 1- og 2- timers forløb med start kl. 10.30. Vælg mellem Kroppens sprog, Skab det nye eller Skulpturpark.

For booking og yderligere information ring på tlf. 49 19 07 19 (mandag – torsdag, 9.00 – 15.00)
Ved booking vil vi bede dig specificere:

  • Dato og tid for undervisningsforløb
  • Antal deltagende elever
  • Hvilket forløb der ønskes
  • Kontaktinformation samt email hvortil ordrebekræftelsen skal sendes
  • Hvis nogen i gruppen har gangbesvær af hensyn til adgang til undervisningslokalet

Mødested: i parken foran villaen