Grundskolen, Ungdomsuddannelser

Arthur Jafa

  • Dato
    21.4.2021 - 31.10.2021

Vinderen af årets Guldløve på Biennalen i Venedig, den amerikanske kunstner Arthur Jafa (f. Tupelo, Mississippi, 1960), har opnået et markant, globalt gennembrud med det både dybt rørende og bidende kritiske videoværk "Love is the Message, the Message is Death" fra 2016.

I det godt otte minutter lange videoværk krydsklipper Arthur Jafa mellem sorte amerikanske berømtheder, som Barack Obama og Serena Williams, og historiske billeder af bl.a. Martin Luther King samt en blanding af nyhedsklip og håndholdte optagelser af politivold mod sorte amerikanere.

“Love is the Message, the Message is Death” er iscenesat til nummeret “Ultralight Beam” af Kanye West som en klar demonstration af uoverensstemmelsen mellem de største sorte stjerners berømmelse og status og Amerikas generelle behandling af sin sorte befolkning. Foruden dette hovedværk vises en række andre værker, som Jafa producerer specielt til denne udstilling.

Ud over sit virke som kunstner har Arthur Jafa arbejdet på en lang række dokumentarer og spillefilm, enten i rollen som instruktør eller som kameramand, og desuden har han lavet musikvideoer med blandt andre Jay-Z og Solange Knowles. Han er repræsenteret i Louisianas samling med værket “Apex” fra 2013.

Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, skitsetegning og processkrivning. I 2-timers forløbet foregår anden time i værkstedet, hvor eleverne selv arbejder kreativt inspireret af udstillingen.

BOOKING
Et forløb i Jafa-udstillingen kan bookes onsdag kl. 9 og kl. 10 i ugerne 20, 22, 23.

Ring på tlf. 49 19 07 19 (mandag – torsdag, 9.00 – 15.00)
Ved booking vil vi bede dig specificere:

  • Dato og tid for undervisningsforløb
  • Antal deltagende elever
  • Hvilket forløb der ønskes
  • Kontaktinformation samt email hvortil ordrebekræftelsen skal sendes
  • Hvis nogen i gruppen har gangbesvær af hensyn til adgang til undervisningslokalet