Grundskolen, Ungdomsuddannelser

Det uerstattelige menneske

  • Dato
    23.11.2023 - 7.4.2024

Aura Rosenberg, "Ann Craven/Chelsea" 1996

Stor tematisk udstilling om menneskets kreativitet – og hvad den betyder for vores fællesskaber og den verden, vi lever i, som er præget af ny teknologi og kunstig intelligens. Udstillingen rummer kunst, litteratur, kulturhistorie, videnskab m.m. og lægger op til tværfaglige samarbejder.

Se undervisningsmateriale der kan anvendes i forbindelse med et undervisningsforløb i udstillingen.

Hvad er det, vi kan, som computeren ikke kan? Udstillingen Det uerstattelige menneske handler om kreativitetens vilkår i en tid, hvor debatten om kunstig intelligens har fået os til på ny at overveje, hvad det særligt menneskelige er.

 

Udstillingen handler om os, vores samfund og tiden netop nu. Klimakrise og krig fylder og rejser spørgsmålet, om vi har indrettet vores samfund på en måde, der gør os rustede til at finde svar og løsninger på de problemer, der truer vores eksistens. Hvis kreativitet har været med til at sikre vores overlevelse og stadige udvikling på godt og ondt, har kreativitet så tilstrækkelig gode vilkår, hvor vi befinder os i dette øjeblik? ’Det klemte menneske’ optræder som et tilbagevendende motiv på udstillingen og peger fra kunsten videre over i sociologi, naturvidenskab, teknologi- og kulturhistorie for at undersøge og diskutere kreativitetens vilkår i vores tid.Udstillingen viser, hvordan kreative processer er afgørende i alle afkroge og på alle niveauer i samfundet. Det er derfor ikke bare hyldest til kunsten, men derimod til den kreative proces, som er lige så afgørende i videnskaben, i politik og i uddannelsesverden, som den er i kunstnerens værksted.

Vælg mellem 1 og 2 timers undervisning. Udstillingen og undervisningsmaterialet er oplagt at inddrage på tværs af fag som samfundsfag, informatik, teknologiforståelse, dansk, håndværk/design og billedkunst.

 

Undervisningsmaterialet består af en lærervejledning med en kort introduktion til udstillingen Det Uerstattelige Menneske samt en præsentation af udstillingens fem overordnede temaer med tilhørende film af en forsker eller ekspert, der udtaler sig om det pågældende tema. Elevopgaver indgår i materialet med afsæt i udvalgte værker fra udstillingen. De udvalgte værker kan ses i den medfølgende powerpoint-præsentationen.

 

Hent mere inspiration til at arbejde med og undervise i kreativitet og kunstneriske processer på Louisianas undervisningsportal: kunstportalen.louisiana.dk (for ungdomsuddannelser) eller kunstportalen-skole.louisiana.dk (for grundskole), særligt under temaet ’Skab det nye’.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få opdateringer om undervisningsforløb.

SÅDAN BOOKER DU

For booking, skriv til: booking@louisiana.dk
Ved booking vil vi bede dig specificere:

  • Dato og tid for undervisningsforløb
  • Antal deltagende elever
  • Hvilket forløb der ønskes
  • Kontaktinformation samt email hvortil ordrebekræftelsen skal sendes
  • Hvis nogen i gruppen har gangbesvær af hensyn til adgang til undervisningslokalet

Bemærk: Booking er først gennemført, når du har modtaget en skriftlig ordrebekræftelse fra museet.
I er altid velkomne til at ringe direkte for at for at få mere information på tlf. 49 19 07 19 (mandag – torsdag, 9.00 – 15.00)

1-times forløb
Kan bookes for max 28 elever tirsdag til fredag på følgende tidspunkter: kl. 11.15, 12.30 og 14.
Pris: Kr. 500

2-timers forløb
Kan bookes for max 28 elever tirsdag til fredag på følgende tidspunkter: 11.15 og 13.
Pris: Kr. 950

Her kan I vælge mellem:

  • Værkstedsbesøg indledt med besøg på udstillingen.
  • Undervisning med bl.a. skitsetegning foran værkerne.

Fredag kl. 13 er der kun mulighed for 2 timer i udstillingen, ikke værksteds besøg.

For både 1 og 2-timers forløb gælder:
Vi mødes i Foyeren ved museets indgang.