Louisianas litteraturfestival debuterede i august 2010 og blev fra starten en bragende succes. Siden er Louisiana Literature blevet en begivenhed, der hvert år har samlet over 40 internationale og danske forfattere og flere tusinde gæster i løbet af de fire festivaldage.

I 2021 afholdes festivalen i en alternativ udgave, så det velkendte format over fire dage i stedet fordeles på tre uger med i alt 25-30 udendørs arrangementer i perioden 10.-29 august.

Her kan museets gæster se frem til at opleve en lang række danske, nordiske og internationale forfattere live i interviews, samtaler og oplæsning. Rammen om disse arrangementer bliver en Parkscene, placeret i det store telt på plænen foran Øresund.

Årets program vil bl.a. byde på møde med forfatteren Douglas Stuart, som sidste år vandt Man Booker prisen for sin debutroman Shuggie Bain, en bog der lige er udkommet på dansk og har begejstret anmelderne. Desuden vil de kunne møde Jamaica Kincaid, der er født i Caribien, men bosat i USA og ofte nævnes som en kandidat til Nobelprisen. Mød også argentinske Samanta Schweblin og svenske Lydia Sandgren.

Det fulde program for de tre ugers litteratur præsenteres i starten af august.

Festivalen har flere kanaler, hvor du kan få nyheder, opdateringer mm. Følg Louisiana Literature på Facebook og på Twitter eller Instagram

C.L. Davids Fond og Samling støtter Louisiana Literature

SE PÅ LOUISIANA CHANNEL

Med fire dages intenst og tætpakket program er det umuligt at få det hele med, men festivalen har heldigvis et langt "efterliv" på Louisiana Channel.

Her er det muligt at se og høre indslag med mange af de forfattere, der gennem årene har gæstet Louisiana Literature, bl.a. Michel Houellebecq, Ben Okri, Zadie Smith, Paul Auster, Margaret Atwood, Patti Smith, Richard Ford, Svetlana Aleksijevitj - og mange flere...

Der hvor litteraturen opstår

Interview med 12 danske forfattere

I en serie filmportrætter, produceret af Louisiana Literature i 2020, kan du komme tæt på nogle af dansk litteraturs store stemmer.

Forfatterne fortæller hver især fra de steder, hvor litteraturen opstår – rundt om i Danmark, Island og Grønland – og deler ud af deres tanker om at skrive.

LOUISIANA OG LITTERATUREN

Litteraturen har altid spillet en særlig rolle for Louisiana. Museet har i løbet af årene budt forfattere og litterære arrangementer indenfor på lige fod med andre kunstarter som musik og arkitektur. Der har været afholdt nordiske poesidage på museet og i 1980’erne fandt østeuropæiske dissidentforfattere et frit talerum her. Det var også på Louisiana, at Salman Rushdie i 1992 viste sig offentligt for første gang efter flere år under jorden på grund af sin fatwa.

Med Louisiana Literature løftes museets tradition for et stærkt engagement i litteraturens verden således ind i en ny tid – samtidig med at festivalen slår et slag for den gode litteratur og nødvendigheden heraf.

I DIALOG
MED KUNSTEN

Looking Writing Reading Looking er en antologi, udgivet af Louisiana Publications i 2019, der ligger i naturlig forlængelse af festivalen. Her går 26 internationale forfattere i dialog med kunstværker fra museets samling. Igennem en bred vifte af litterære genrer som digte, essays, erindringer og noter viser bogens bidrag, hvor forskelligt man kan opleve kunst.

Blandt bogens bidragsydere er Colm Tóibín, Claudia Rankine, Richard Ford, Chris Kraus, Sjón, Anne Carson og Roxane Gay. I bogen omtales blandt andet værker af bl.a. Francis Bacon, Asger Jorn, Henry Heerup og Alicja Kwade.

Køb bogen i vores webshop