De 12 film er produceret af litteraturfestivalen Louisiana Literature i samarbejde med Louisiana Channel.

Suzanne Brøgger

"Du er nødt til, hver morgen du vågner, at hvæsse dine knive, det er en barsk verden," siger Suzanne Brøgger i dette portræt, hvor hun fortæller om at skrive frygtløst ud fra sit eget liv.

Peter Laugesen

Vadehavets enestående landskab på sydspidsen af Fanø er scenen for Peter Laugesens seneste digtsamling. Hør ham fortælle om sit liv med poesi og om at skrive i et landskab, hvor man oplever 'jordens åndedrag'.

Peter Høeg

"Vi lever i en ekstremt udadvendt og ekstrovert kultur, som hele tiden præsenterer os for eksperter og "quick fixes". Vi trækkes hele tiden ud af os selv. Min vished er, at det er bedst, hvis du afbalancerer det med at se indad," fortæller forfatteren der i samtalen reflekterer over den livslange fascination, som han har haft for litteratur og bøger.

Helle Helle

”Kan jeg lave en fortælle-position, som gør at man som læser kan mærke, hvor det gør ondt, uden at jeg siger det?" Kom med indenfor i Helle Helles arbejdsværelse i Sorø, hvor hun giver et indblik i den kreative proces, der ligger bag tilblivelsen af hendes romaner.

Kim Leine

”Jeg tror, at rigtig mange forfattere er tiltrukket af og føler det som en udfordring at skrive om det andet køn," siger Kim Leine. Hør mere om hans forfatterskab, hvor en stor del udspringer af de oplevelser, Kim Leine havde i løbet af de 15 år, han boede i Grønland.

Hanne Højgaard Viemose

Se et portræt af en original stemme i dansk litteratur, der skriver med en fandenivoldskhed som få, når hun tager dig med på en alternativ guide til Island og fortæller om hendes fiktive alter egoer.

Henrik Nordbrandt

”Jeg er hvad der omgiver mig”. Henrik Nordbrandt regnes for at være en af de vigtigste og mest fejrede digtere i Skandinavien. Kom indenfor i hans hus på Møn, hvor han fortæller om barndom, spøgelser og om et liv med poesi, formet af de mange år Henrik Nordbrandt har levet i landene omkring Middelhavet.

Ursula Andkjær Olsen

”Det er ideen, at du har en lille kerne, hvorfra resten vokser,” siger digteren Ursula Andkjær Olsen. Se med, når hun beskriver sin ofte væv-agtige poesi, hvis form udspringer af hendes baggrund i klassisk musik.

Dorrit Willumsen

”De personer, jeg skriver om, er muligvis ikke helt normale. Men jeg synes aldrig, jeg har mødt et helt normalt menneske,” siger Dorrit Willumsen. Mød forfatteren, der er blevet kaldt 'Prinsesse Sukkergodt med barberblad', og som debuterede i 1965 med novellesamlingen 'Knagen'.

Harald Voetmann

"At finde sin egen stemme er overvurderet", siger Harald Voetmann, som mener, at litteratur er mest interessant, hvor flere forskellige litterære stemmer mødes. Tag til Hven med forfatteren, som har henlagt en af sine historiske romaner - 'Alt under månen' om Tycho Brahe - til øen.

Peter Adolphsen

"Alt, hvad min kunst indeholder, er allerede eksisterende kunst. Jeg skar det op og kogte det i en gryde og kørte det gennem mit system, og så serverer jeg det pænt på en tallerken." Mød en uforlignelig forfatter af underholdende kortprosa Peter Adolphsen, der skildrede en pandemi i en roman allerede i 2017.

Niviaq Korneliussen

Hun skrev litteraturhistorie som 24-årig med 'HOMO sapienne', en roman om unge homoseksuelle i Grønland, der som "tidsindstillede bomber” står midt i et ungdomsoprør. I 2020 kom romanen 'Blomsterdalen', som rummer et andet oprør, nemlig mod det grønlandske samfunds fornægtelse af landets selvmordsstatistik som er verdens højeste.