De 12 film er produceret af litteraturfestivalen Louisiana Literature og publiceres løbende i november og december måned på Louisiana Channel og her på siden. Du kan herunder se portrætter med Peter Høeg, Helle Helle, Kim Leine, Hanne Højgaard Viemose, Henrik Nordbrandt og Ursula Andkjær Olsen.

Suzanne Brøgger

"Du er nødt til, hver morgen du vågner, at hvæsse dine knive, det er en barsk verden," siger Suzanne Brøgger i dette portræt, hvor hun fortæller om at skrive frygtløst ud fra sit eget liv.

Peter Laugesen

Vadehavets enestående landskab på spydspidsen af Fanø er scenen for Peter Laugesens seneste digtsamling. Hør ham fortælle om sit liv med poesi og om at skrive i et landskab, som er 'jordens åndedrag'.

Peter Høeg

"Vi lever i en ekstremt udadvendt og ekstrovert kultur, som hele tiden præsenterer os for eksperter og "quick fixes". Vi trækkes hele tiden ud af os selv. Min vished er, at det er bedst, hvis du afbalancerer det med at se indad," fortæller forfatteren der i samtalen reflekterer over den livslange fascination, som han har haft for litteratur og bøger.

Helle Helle

”Kan jeg lave en fortælle-position, som gør at man som læser kan mærke, hvor det gør ondt, uden at jeg siger det?" Kom med indenfor i Helle Helles arbejdsværelset i Sorø, hvor hun giver et indblik i den kreative proces, der ligger bag tilblivelsen af hendes romaner.

Kim Leine

”Jeg tror, at rigtig mange forfattere er tiltrukket af og føler det som en udfordring at skrive om det andet køn," siger Kim Leine. Hør mere om hans forfatterskab, hvor en stor del udspringer af de oplevelser han havde i løbet af de 15 år, han boede i Grønland.

Hanne Højgaard Viemose

Se et portræt af en original stemme i dansk litteratur, der skriver med en fandenivoldskhed som få, når hun tager dig med på en alternativ guide til Island og fortæller om hendes fiktive alter egoer.

Henrik Nordbrandt

”Jeg er hvad der omgiver mig”. Henrik Nordbrandt regnes for at være en af de vigtigste og mest fejrede digtere i Skandinavien. Kom indenfor i hans hus på Møn, hvor han fortæller om barndom, spøgelser og om et liv med poesi, formet af de mange år Henrik Nordbrandt har levet i landene omkring Middelhavet.

Ursula Andkjær Olsen

”Det er ideen, at du har en lille kerne, hvorfra resten vokser,” siger digteren Ursula Andkjær Olsen. Se med, når hun beskriver sin ofte væv-agtige poesi, hvis form udspringer af hendes baggrund i klassisk musik.