Gæsterne i LIVE tæller et bredt felt af forfattere, kunstnere, videnskabsfolk og debattører. Her er plads til skæve vinkler og overraskende indslag, til det skarpe såvel som det sjove. LIVE er et forum for levende mennesker og i høj grad for dialog. Kom og vær med, lad dig bevæge, berøre og underholde. Pladsbestilling er nødvendig.

C.L. Davids Fond og Samling støtter Louisiana LIVE

MØD DE TO
LIVE-VÆRTER

 • Anna Ingrisch

  Anna Ingrisch er vært på DR-podcasten “Genstart”. Hun har tidligere været vært på TV 2 NEWS, Radio24Syv på DR2 og P1. Hun overtog den ene værtsrolle på LIVE-scenen i 2018.

  Anna Ingrisch (født i Nuuk i 1989) voksede op i Ålborg og Esbjerg og blev politisk aktiv som 15-årig. Hendes ungdomsår blev brugt på kurser i skattepolitik, politiske kongresser eller internationalt arbejde.

  Som cand.Scient.Adm. med speciale i EU var målet egentlig at arbejde i Udenrigsministeriet, men så kom hun – med egne ord – “sidelæns ind i journalistikken” hos Clement og Debatten på DR2.

 • Marc-Christoph Wagner

  Opvæksten i det delte Berlin gav tidligt Marc-Christoph Wagner (født i 1970) en interesse for historie, politik og samfund.

  Efter gymnasiet gik vejen forbi statskundskab og politisk idéhistorie og siden trak journalistikken. Med København som base har Marc-Christoph siden 2004 berettet om Norden til tysk radio og tv.

  Han var med fra start, da Louisiana Channel blev lanceret som “public service kanal” om kunst og kultur på nettet. Og tøvede ikke med at sige ja til en værtsrolle i LIVE. Det er en gammel drøm, der går i opfyldelse – drømmen om den gode samtale med mennesker, der har noget at sige.

SE LIVE ONLINE

I foråret 2020 og 2021 har LIVE-værterne gennemført en række samtaler i Koncertsalen, mens museet var lukket ned. Disse samtaler kan fortsat tilgås online.

Shtisel!

Den israelske serie Shtisel er blevet et internationalt hit. Historien om Shulem, Akiva og Ruchami fængsler et globalt, sekulært publikum. Hvad skyldes den pludselige interesse for denne fundamentalistiske afart af jødedommen? Journalist og forfatter Heidi Laura fortæller om de ultraortodokse jøders historie, om jiddisch og om hvad der sker, når man kommer ind i denne ukendte, lukkede verden.

Mød forfatter Lotte Kaa

Inge Lehmann er Danmarks ukendte verdensstjerne - sådan siger forfatter Lotte Kaa, som er aktuel med romanen “Den inderste kerne”, om forskeren og videnskabskvinden Inge Lehmann. En utrolig historie om en af Danmarks største videnskabelige forskere som i årevis går næsten ubemærket hen herhjemme, mens udlandet priser og berømmer den danske statsgeodæt. Hør forfatter Lotte Kaa fortælle om den spektakulære opdagelse, kvinde og liv.

Grønlands skjulte skatte

En samtale med geolog Minik Rosing om skattene i den Grønlandske undergrund. Grønland er ikke bare eftertragtet på grund af beliggenheden i Arktis. De skjulte råstoffer har i stadig højere grad fået verdens opmærksomhed, ligesom de var hovedtemaet ved det grønlandske valg for nylig.

Mød forfatter Christina Englund

En dag faldt forfatteren Christina Englund over et billede af den amerikanske fotograf Francesca Woodman, der med blot 22 år døde i en alt for ung alder. Nu har Englund skrevet den anmelderroste roman Slugt, der følger Woodmans tragiske skæbne og samtidig er en hyldest til kunsten, frigørelsen og livet med alt det, det indebærer.

Mød årets pressefotograf
- Jacob Ehrbahn

Han har vundet utallige priser for sine fotografier og er netop blevet kåret som årets pressefotograf i USA. For nylig udgav han bogen Drømmen om Europa, som dokumenterer mennesker på flugt - som han har fulgt igennem flere år. Hør Politiken-fotografen fortælle om sine billeder og indtryk, om hvorfor man skal kunne æde sig selv, når man er på optagelse, og hvad flygtningenes lod siger om både os og dagens Europa.

Lone Frank om
kærlighed og kriser

Hvordan er vores og verdens mentale tilstand efter et år men pandemien? Hvorfor taler videnskab og politik ikke bedre sammen? Og hvorfor er det ofte kriser, som markerer et vendepunkt? Mød videnskabsjournalist Lone Frank til en samtale om tidens spørgsmål og hør hende fortælle om, hvorfor hun selv skulle se døden i øjnene, for at forstå kærlighedens natur.

Hvad bliver den næste?

Finanskrise, klimakrise, sundhedskrise. Selvom de kan opleves som forbigående, er kriserne blevet konstante. Vi har ligefrem skabt et permanent krisesamfund, mener Mikkel Vedby Rasmussen, dekan på det Samfundvidenskabelige Fakultet på KU. Politik er blevet til krisestyring og hvad betyder det for vores forhold til politikerne? For demokratiet? Og for alt det, der ikke er en del af den aktuelle krise?

Uden kultur bliver vi fattigere

Søren Pape Poulsen har rejst sit parti fra krise til en seriøs magtfaktor i dansk politik. Han elsker kunst og rejser ud i verden for at se musicals. Mød en mand, der gerne vil være statsminister, uden at give køb på sig selv og dyrke falske modsætninger – om det så gælder kultur, politik eller Europa.

Mød professor Svend Brinkmann

Igennem årene har psykologiprofessor Svend Brinkmann gjort op med tanken om, at vi mennesker er uafhængige atomer, der igennem selvrealisering bliver den bedste udgave af os selv. Men hvad er vi så? Hvordan flettes vores livstråd til skæbnen? Og hvilken indflydelse har kunst, kultur og dannelse på vores liv?

Mød forfatter Charlotte Weitze

Med planter, roser og urskoven som omdrejningspunkt har Charlotte Weitze skrevet en original roman som kredser om forholdet mellem mennesker og planter - om menneskets forbundethed til naturen, planternes overraskende egenskaber - og frygten for den dybe, mørke skov. Mød forfatteren bag Rosarium.

Brexit, kongehus og Corona

Verdens ældste parlament, historiens største kolonimagt og den frie verdens redningsmand. Storbritannien har haft den centrale rolle i den vestlige verdens historie. Men hvilket kapitel i den store britiske historiebog skrives i disse år? Hør lektor i moderne britisk politik Ole Helmersen fortælle om britisk selvforståelse i dag.

Tidligere LIVE ONLINE

I forårsmånederne 2020, mens museet var lukket, inviterede LIVE-værterne gæster som Tine Høeg, Vincent Hendricks, Henning Jensen, Kirsten Thorup m.fl. til samtaler i Koncertsalen uden tilskuere.

Oplev samtaler om bl.a. epidemier gennem historien, glæden ved naturen, besættelses-sommeren 1945 og livet i en digital verden ved at følge linket nedenfor.

C.L. Davids Fond og Samling støtter Louisiana LIVE