Kurser & workshops

4-dages sommerkursus for voksne

 • Dato
  Tirsdag 2. august
 • Tid
  Kl. 11:00 - 16:00
 • Sted
  Møderum samt aktuelle udstillinger
 • Pris
  Kr. 2200  (+ kr. 10 i gebyr)

Foto: Kim Hansen.

Kom og nyd sommeren på museet, hvor vi inviterer til et fire-dages billedværksted. Her vil kunsten blive udforsket ved at se nærmere på kunstnernes materialer og teknikker. I løbet af de fire vil du bl.a. dykke ned i sommerens store udstilling med den amerikanske kunstner Alex Da Corte samt værker fra museets egen samling.

KØB BILLET

Kr. 2200  (+ kr. 10 i gebyr). Medlemmer af Louisiana Klubben kr. 2000.

Du vil komme til at arbejde med maleri i store formater, samt skulpturelle og grafiske undersøgelser inspireret af forskellige kunstnere, der har dét til fælles, at de har eksperimenteret med teknikker og materialer for at skabe særlige udtryk, motiver og stemninger. Se program herunder.

Undervisningen vil foregå både ude og inde – og man behøver ingen forkundskaber for at kunne deltage. Kurset afholdes i museets møderum, der befinder sig under Louisianas Café. Her er kun adgang via trapper, og du bedes derfor kontakte os på mail@louisiana.dk, hvis du er gangbesværet. Mødested: Museets foyer.

HVORNÅR: Tirsdag den 2. til fredag 5. august kl.11-16 hver dag.
Bemærk, at prisen er inklusiv materialer samt kaffe/te. Frokosten skal selv medbringes, men der vil blive serveret kaffe/te/vand, nogle grønne snacks og lidt sødt.

Program

1. DAG (2. august) MALERISKE OG STOFLIGE FARVEEKSPERIMENTER MED AFSÆT I KUNSTNEREN IDA EKBLAD
Den nulevende, norske kunstner Ida Ekblad arbejder på tværs af maleri, skulptur og poesi. På kurset startes der med at dykke ned i hendes idéprocesser og undersøger, hvordan hun finder farver og motiver. I værkstedet arbejdes med farve- og materiale-eksperimenter, hvor du maler eget motiv og poesi frem på store lærreder.

2. DAG (3. august). ZOOM UD & IND PÅ SKULPTUREN MED NATUREN
Der zoomes helt ud på naturen og landskabet i Skulpturparken. Hvad sker der med vores iagttagelse og gengivelse af linjer og bevægelser, når man står under åben himmel? Samtidig undersøges skulpturernes form og tekstur ved at se nærmere på værker af bl.a. Tal R og Henry Moore. I værkstedet vil du bruge naturens materialer til at tegne og forme figurer med samt fremstille dit eget blæk af galæbler og harpiks fra akacietræer.

3. DAG (4. august) ALEX DA CORTE – FORUNDERLIGE FARVER, FORKLÆDNINGER OG FANTASIER
Humor og alvor bliver nøgleordene for denne dag, hvor der arbejdes med teknikker, der blander skulpturelle elementer, tegning og maleri i værker skabt af den amerikanske kunstner Alex Da Corte. Her fokuseres på hans kunstneriske praksis og brug af motiver fra Vestens kultur- og kunsthistorie. I værkstedet arbejdes med temaer som fantasi, ironi, overdrivelse og farveeksplosioner.

4. DAG (5. august) GRAFISKE UNDERSØGELSER AF JEAN ARP – TUSCH & TRYK PÅ PAPIR
Den franske kunstner Jean Arp er fokus for den sidste dag, hvor der ses nærmere på skulpturerne og naturen omkring dem. Her vil du være med til at nærstudere organiske former i forandring, balance og forskydning. I værkstedet prøves kræfter med spontane grafiske teknikker, hvor du overfører farve på papir og eksperimenterer med at forvandle indtryk til grafiske tryk.

Kurset afsluttes med en festlig fernisering fredag 5. august kl. 16-17, hvor familie og venner kan inviteres.

Alex Da Corte

Relateret udstilling

Et visuelt brag af en udstilling med en af de yngre stjerner på den internationale kunstscene. Alex Da Corte (f. 1980) arbejder med både maleri, skulptur, video og installation.