Artist talk, Udstillingsåbning

Åbningstalk: Arkitekturens Værksteder - Cave_bureau

  • Dato
    Torsdag 29. juni
  • Tid
    Kl. 17:00
  • Sted
    Koncertsalen
  • Pris
    Gratis + 10 kr. billetgebyr

Den sjette og sidste udstilling i serien Arkitekturens værksteder åbner med en talk, hvor udstillingens arkitekter, Cave_bureau fra Kenya, Kabage Karanja og Stella Mutegi, introducerer udstillingen og diskuterer udstillingens vigtigste problemstillinger med eksperter inden for forskningen af ’det antropocæne’.

RESERVER PLADS 

PRIS: Gratis for museets gæster + 10 kr. i billetgebyr (eksklusiv entré til museet)

Kenyanske Cave_bureau beskæftiger sig med lokale kulturer og folkeslag i Kenya og Afrika, der er berørt af den grønne omstilling. Under titlen Det Antropocæne Museum tager de livtag med et af tidens mest omdiskuterede begreber, nemlig ’menneskets tidsalder’, der er den geologiske tidsperiode, vi siges at leve i nu.

I samtale med Mark Williams, Palæontolog og professor i palæontologi, og sprogforsker Dr. Ida Hadjivayanis, der forsker i afrikanske sprog, vil Cave_bureau berøre nogle af de problemstillinger, der følger det afrikanske kontinent i en brydningstid som det antropocæne.

Bemærk venligst, at aftenens åbningstalk foregår på engelsk og varer ca. 1 time.

  • Dr. Ida Hadjivayanis

    Ida Hadjivayanis er lektor i swahilistudier ved SOAS University of London. Hendes forskningsområde er Swahili Diaspora, Det Indiske Ocean og Swahili sprog, kultur og oversættelse. Hun har for nylig udgivet Peponi, den swahilianske oversættelse af Paradise af nobelpristageren Abdulrazak Gurnah.

  • Prof. Mark Williams

    Professor i palæontologi Mark Williams undersøger livets udvikling over geologiske tidsskalaer. I løbet af tre årtier har hans forskning ført ham fra troperne til polarområderne, og på tværs af terræner så forskellige som gletsjere, ørkener, jungler og alt derimellem.

Cave_bureau

Relateret udstilling

I Kenyas vidtstrakte grotter skuer tegnestuen Cave_bureau tilbage på menneskehedens oprindelse og ud i fremtiden. Og her finder de også ideer til konkrete bud på at løse aktuelle kriser og konflikter.