Louisiana Lecture

Bloom møder Louisiana

 • Dato
  Tirsdag 18. august
 • Tid
  Kl. 19:30 - 21:15
 • Sted
  Parkscenen
 • Pris
  Gratis for museets gæster

Kom helt tæt på den kunstneriske research og proces, når vi i samarbejde med Bloom, festival om natur og videnskab, inviterer til en levende og perspektivrig kunstoplevelse i det fri.

Mens sensommeraftenen sænker sig over Skulpturparken, vil to samtidskunstnere åbne op for deres aktuelle, kunstneriske projekter i en dialog med naturvidenskabelige forskere.

Oplev både billedkunstner Pia Rönicke i samtale med biolog Hans Henrik Bruun om træerne og deres fællesskaber i samtalen ’Drifting Woods’, og billedkunstner Nanna Debois Buhl i samtale med den amerikanske astrofysiker Enrico Ramirez-Ruiz om skyer, stjerner og himmelfænomenerne over os i samtalen ’Picture the Sky’. Bemærk, at samtalen ‘Picture the Sky’ vil foregå på engelsk.

ET MØDE MED

 • Pia Rönicke

  Pia Rönicke er billedkunstner og arbejder på et kunstnerisk ph.d.-projekt ’Drifting woods, deserted forest’ på Lunds Universitet. De seneste år har Rönicke især arbejdet med planter og træer som levende arkiver, der både kan fortælle os noget om fortidens syn på natur og mennesker og på fremtidige klimaperspektiver.

 • Hans Henrik Bruun

  Hans Henrik Bruun er biolog og lektor i økologi og evolution på Københavns Universitet, hvor han forsker i biodiversitet, evidensbaseret naturbevaring og samspillet mellem planter, dyr og svampe.

 • Nanna Debois Buhl

  Nanna Debois Buhl er billedkunstner og arbejder nu på en kunstnerisk ph.d. ’Sky Studies: Cosmic Code, Images, and Imaginaries’. Hendes seneste soloudstilling ’Stellar Spectra’ (2020) på Fotografisk Center undersøger, hvordan tidligt fotografi og computer-teknologi har formet vores opfattelse af rummet og vores plads i universet.

 • Enrico Ramirez-Ruiz

  Enrico Ramirez-Ruiz er professor i astronomi og astrofysik ved University of California, Santa Cruz og professor ved Dark Cosmology Centre på Niels Bohr Instituttet. Den internationalt anerkendte forsker har fået kaldenavnet ’universets bedemand’ for sin forskning i, hvordan stjerner eksploderer og sorte huller opstår.

PROGRAM

Kl. 19.30 – 20.15: Drifting Woods – Pia Rönicke og Hans Henrik Bruun

Skoven flytter sig. Træer er ikke bare et naturskønt baggrundstapet for menneskets færden, men dele af et levende system i bevægelse. Billedkunstneren Pia Rönicke ser på skove og træer som nomadiske vandrere, der bevæger sig på tværs af kloden – både med og uden menneskelig indblanding. I samtale med biolog Hans Henrik Bruun fortæller kunstneren om sin aktuelle research og undersøger, hvilke fællesskaber træerne i grunden indgår i, og hvor skoven er på vej hen.

Pause

Kl. 20.30 – 21.15: Picture the Sky – Nanna Debois Buhl og Enrico Ramirez-Ruiz

Himlen over os er et vindue til videnskaben: Både til det kosmiske morgengry og til fremtidens klima. Med billedet som redskab og naturvidenskaben som samtalepartner stiller kunstner Nanna Debois Buhl i samtale med astrofysiker Enrico Ramirez-Ruiz nysgerrige spørgsmål til skyer, stjerner og himmelfænomenerne over os. Om astronomi, himlens billeder og eksploderende stjerner i en samtale på tværs af kunst, fotografi og naturvidenskab.

PRAKTISK INFORMATION OM ARRANGEMENTET
Louisiana følger myndighedernes anbefalinger vedrørende forsamling af gæster i Skulpturparken. Det betyder, at der ikke opstilles stole for publikum ved scenen, så find selv plads på plænen og medbring evt et tæppe at sidde på.

I tilfælde af vedvarende regn aflyses arrangementet på dagen.

Sommer i parken

Relateret udstilling

Louisiana bød på en stærk kultursommer under åben himmel i 2020. Her var nye markante kunstoplevelser – fra Yayoi Kusama i Søhaven til Zidane på storskærm på plænen – og en Parkscene med live events.