Louisiana Lecture

CAFx - Aktivistisk arkitektur

 • Dato
  Søndag 9. oktober
 • Tid
  Kl. 14:00
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Gratis + 10 kr. i billetgebyr (ekskl. entré til museet)

Fotocredit:  Xavier Aaronso

I samarbejde med arkitekturfestivalen CAFx sætter Louisiana fokus på tre æstetiske praksisser, der på hver deres måde gentænker arkitekturens teknikker og teknologier i et forsøg på at konfrontere nogle af vores samtids mest komplekse problemstillinger.

RESERVER PLADS

Gratis + 10 kr. i billetgebyr. Ekskl. entré til museet.

Tideland Studio skaber sanselige fortællinger om, hvordan klimaforandringer udspiller sig i rum og tid. Hør, hvorfor de mener, at mødet mellem arkitektur og klimaaktivisme kan bidrage med nye perspektiver og løsninger.

Senere introducerer de filmen ‘Hondalea: Marine Abyss’ hvor kunstneren Cristina Iglesias forener digitale teknologier og håndværkstraditioner i en alkymistisk arbejdsproces der, i lighed med Tideland Studios, tematiserer æstetiske og narrative potentialer i de nye billedteknologier.

Museumsinspektør Kjeld Kjeldsen introducerer udstillingen ‘Forensic Architecture – vidner’ og giver indblik i forskningsenhedens retsaktivistiske arkitektur. Udstillingen viser hvordan arkitektens værktøjer kan bruges til at efterforske konflikter og forbrydelser i verdens brændpunkter, og vidner om en ny bevægelse, hvor arkitekter bryder med fagets grænser for at indtage en mere aktivistisk rolle. Her tjener den arkitektoniske faglighed ikke byggeri og byfornyelse, men afdækningen og kortlægningen af konflikter og forbrydelser rundt om i verden.

Program:

 • 14.00-14.20: Velkomst ved museumsinspektør Kjeld Kjeldsen med kort præsentation af udstillingen ‘Forensic Architecture – vidner’
 • 14.20-15.20: Oplæg ved Simon Strøyer og Jonas Swienty Andresen fra Tideland Studio
 • 15.20-15.40: PAUSE
 • 15.40-15.55: Præsentation af filmen ‘Hondalea: Marine Abyss’ ved Tideland Studio
 • 15.55-16.58: Filmvisning: ‘Hondalea: Marine Abyss’

Hondalea: Marine Abyss / Asier Altuna Iza, 2021 / Spanien / Spansk med engelske undertektser / 63 min

CAFx - Copenhagen Architecture Festival - finder sted mellem den 6. og 16. oktober hvor man kan gå på opdagelse i over 100 CAFx-begivenheder. Programmet offentliggøres den 22. september.

Forensic Architecture

Relateret udstilling

Forensic Architecture opererer i et krydsfelt mellem arkitektur, journalistisk, jura, datalogi mm med det formål at afdække og vidne om konflikter og forbrydelser rundt om i verden.