Louisiana Lecture

Dana Schutz & det maleriske stofskifte

 • Dato
  Onsdag 12. april
 • Tid
  Kl. 19:30
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 20 ekskl. entré til museet

Hvad er op og ned, farve og metafor, orden og urkaos i Dana Schutz mageløse, ofte stærkt foruroligende malerier? Jacob Wamberg, dr.phil. og professor i kunsthistorie ved Aarhus Universitet, giver her en indføring til Schutz' univers og til hendes kunsthistoriske slægtskaber.

RESERVER PLADS

PRIS: Kr. 20 (inkl. gebyr)
Bemærk, billetten er ikke inklusiv entré til museet.

Før det bliver en stridshest, en nøgenmodel eller en anekdote, er et maleri hovedsagelig en plan overflade dækket med farver i en vis orden – i al fald i følge den fremtrædende franske symbolist Maurice Denis. Og uanset, hvor meget kroppe får lov at træde frem fra overfladen i Dana Schutz’ maleri, er det som om, de kun er der på lånt tid og når som helst kan tages tilbage af farverne, hvis orden dermed snarest bliver et lunefuldt urkaos.

Måske er farvestoffet hos Schutz fortrinsvis en metafor, så det lige så meget er selve verden – herunder dens ansamlinger af mudder, skyer, grønsvær, redskaber, søjlestumper – som kroppene er i stoflig udveksling med? Professor i kunsthistorie Jacob Wamberg vil denne aften forsøge den lidt selvmodsigende manøvre at stille skarpt på det uklare, og kløve det tvetydige, i Schutz’ maleriske stofskifte. Og han vil desuden undersøge nogle af hendes kunsthistoriske slægtskaber, fra Max Beckmann over Georg Baselitz til Philip Guston.

PRAKTISK INFO

Arrangementer i Koncertsalen afholdes med nummererede pladser, og døren til salen åbnes 20 min. inden arrangementet – adgang via museets cafe.

Er du kørestolsbruger: Ring på telefon 4919 0719 eller skriv på booking@louisiana.dk for information om alternative pladser.

Afbud? Skriv til os på afbud@louisiana.dk hvis du alligevel ikke får brug for de pladser, du har reserveret.

Udsolgt? Hold øje! Evt. afbudspladser frigives løbende her på siden. Nogle afbud modtager vi dog for sent til at kunne frigive dem her – disse pladser udleveres i museets indgang umiddelbart før arrangementets start.

Dana Schutz

Relateret udstilling

Amerikanske Dana Schutz er en af tidens helt store, figurative malere: en eminent “storyteller”, som skildrer det moderne menneske – og vores relationer – i groteske, ofte gigantiske kompositioner.