Louisiana Lecture

Det store forbillede
- om arven efter
August Sander

 • Dato
  Onsdag 18. januar
 • Tid
  Kl. 19:30
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 20 ekskl. entré til museet

Hvordan har August Sanders livsværk ”Menschen des 20. Jahrhunderts” påvirket efterfølgende generationer af fotografer? Og står det, den dag i dag, som en væsentlig inspirationskilde for samtidens kunst? Aftenens gæst er kurator Florian Ebner, der er leder af Centre Pompidous fotografiafdeling.

RESERVER PLADS

PRIS: Kr. 20 (inkl. gebyr) Bemærk, billetten er ikke inklusiv entré til museet.
Læs mere om udstillingerne Det kolde øje – Tyskland i 1920erne og August Sander. 

August Sanders enestående gruppeportræt af det tyske samfund under Weimarrepublikken – ”Menschen des 20. Jahrhunderts” (Mennesker i det 20. århundrede) – står som en klassiker i såvel europæisk foto- som kunsthistorie. Sander portrætterede fremtrædende såvel som anonyme tyskere fra alle samfundslag i en enkel og nøgtern billedstil, der skildrer markante ’typer’, men også lader individet træde i karakter.

Aftenens foredragsholder Florian Ebner fra Centre Pompidou er en af de førende eksperter, når det gælder tysk fotografi. Florian Ebner, besøger Louisianas Koncertsal. Han vil bl.a. fortælle om de filtre og klassifikationsmønstre, som Sander brugte i portrætfotografiet – og betragte dem med nutidige øjne. Har de fortsat relevans? Og kan man, som Sander, inddele samfundet i grupper med henblik på at skildre ’typer’ og dokumentere et tværsnit af samfundet? Vil et sådant greb give mening i dag?

Bemærk venligst, at foredraget foregår på engelsk.

Arrangementet er blevet til i samarbejde med, og med støtte fra, Goethe-Instituttet i København.

 • Om Florian Ebner

  Florian Ebner har siden juli 2017 været leder af Centre Pompidous fotografiafdeling. Han og har udgivet bøger og essays om moderne fotografi og samtidsfotografi samt stået bag adskillige udstillinger. I 2015 var han kurator af den tyske pavillon på kunstbiennalen i Venedig.

  Det er i samarbejde med Florian Ebner og kurator for moderne kunst på Centre Pompidou Angela Lampe, at Louisianas store udstilling Det kolde øje – Tyskland i 1920erne er blevet til, og Florian Ebner har i den forbindelse haft særligt ansvar for præsentationen af August Sanders fotografiske værker.

PRAKTISK INFO

Arrangementer i Koncertsalen afholdes med nummererede pladser, og døren til salen åbnes først et kvarter inden arrangementet – adgang via museets cafe (Vinterhaven). Der er ikke længere mulighed for ventekø ved Koncertsalen.

Er du kørestolsbruger, bedes du bestille plads på telefon 4919 0719.

Afbud? Skriv til os på afbud@louisiana.dk hvis du alligevel ikke får brug for de pladser du har reserveret.

Udsolgt? Hold øje! Evt. afbudspladser frigives løbende her på siden. Nogle afbud modtager vi dog for sent til at kunne frigive dem her – disse pladser udleveres i museets indgang umiddelbart før arrangementets start.

August Sander

Relateret udstilling

En præsentation af mere end 250 værker fra August Sanders ”Menschen des 20. Jahrhunderts” (Mennesket i det 20. århundrede) udgjorde en selvstændig del af udstillingen om Tyskland i 1920'erne.