For børn & unge

Efterår i Børnehuset

 • Dato
  Sluttet
 • Tid
  Kl. 11:00 - 18:00
 • Sted
  Børnehuset
 • Pris
  Gratis

Selvom efterårsferien er forbi for mange, så kan du i Louisianas Børnehus stadig deltage i en række særlige efterårs-værksteder. Alle værksteder og aktiviteter i Børnehuset er gratis og for børn i alderen 4-16 år. Børn og unge op til 18 år har fri entré til museet.

Efterårs-værkstederne varer frem til 6. november. Åbningstider i Børnehuset tirsdag-søndag kl. 11-18. Værkstederne lukker kl. 17.30. Bemærk, at museet er lukket om mandagen.

I de forskellige værksteder, fordelt på tre etager, kan I bl.a. male kaktusser og blomster, skabe tegneseriefigurer i ler eller varme op til Halloween med vores store udklædningskasse. Se alle værkstederne herunder.

Værksteder

Kaktussernes poetiske verden – maleværksted
Se hvordan de tyske kunstnerne i 1920’erne malede kaktusser, blomster, glas og andre genstande og gør dem kunsten efter!

Alex Da Corte – Mouse Museum
Se Alex Da Cortes værk MOUSE MUSEUM, musemuseet, hvor en masse sjove ting er udstillet. Form en figur i ler og mal den i flotte farver.

Alex Da Corte – tegneserie scener
Der mangler noget fra tegneserierne… Kan du tegnevidere på historien eller måske finde på din helt egen tegneserie? Brug farvekridt og en skør fantasi.

Henry Heerups hemmelige verden – farverige collager
Gå på opdagelse i den danske kunstner Henry Heerups forunderlige verden af skulpturer. Du kan få øje på skulpturerne inde fra museet eller ude i Skulpturparken. Klip din figur ud og skab en collage af forskellige papirer.

Hvem er du i dag? Dyk ned i den store udklædningskasse.
Alex Da Corte optræder i mange forklædninger som f.eks. den lyserøde panter og frihedsgudinden. Iklæd dig forskellige karakterer og tegneseriefigurer i Børnehusets Fortællerum. Måske er du en rapper, et græskar, en heks eller en superhelt i dag?

Efterårsferieopgave – Huskespil med Mr. Remember
Skab dit eget huskespil med tegninger fra Alex Da Cortes univers. Både indenfor og udenfor i udstillingen Mr. Remember, kan du finde sjove ting, der kan blive en del af dit eget huskespil.

Magisk og monokrom – maleværksted
Den franske kunstner Yves Klein skabte en blå farve, som han kaldte International Klein Blue. Han elskede at male med denne farve, fordi han følte, at man kunne drømme sig ind i den. I værkstedet kan du blande din egen yndlingsfarve, male et billede med kun den farve og give den et navn – præcis som Yves Klein gjorde.

Spøgelseshuse – byggeværksted
Byg dit eget uhyggelige spøgelseshus med tændstikker, piperensere og farverige udklip. Måske bor der sjove væsner og spøgelser derinde – eller står det faktisk i flammer?