For børn & unge

Efterårsferie i Børnehuset

 • Dato
  Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag
 • Tid
  Kl. 11:00 - 18:00
 • Sted
  Børnehuset
 • Pris
  Gratis

16.-24. oktober kan du tage hele familien med på efterårsferie i Børnehuset, hvor I kan deltage i et stort udvalg af særlige aktiviteter både inde og ude. Alle aktiviteter er gratis. Bemærk, at børn og unge under 18 år har gratis entre til museet og Børnehuset.

Efterårsferiens åbningstider i Børnehuset lørdag 16. til søndag 24. oktober kl. 11-18. Enkelte værksteder lukker kl. 17.30. Se program herunder. Bemærk, at museet er lukket om mandagen.

Kreative eksperimenter

Værksteder og aktiviteter inspireret af Mika Rottenbergs forunderlige univers

I Børnehuset bobler det med idéer og kreative eksperimenter, der er inspireret af Mika Rottenbergs forunderlige og syrede univers. Skab bl.a. din egen bevægelige skulpturer i byggeværkstedet, bag snobrød i Søhaven eller afprøv mange forskellige teknikker inden for tegning, skulptur og maleri. Du kan også deltage i vores store efterårsferie-konkurrence og vinde flotte præmier fra Panduro Hobby.

Alle feriens aktiviteter er fordelt over Børnehusets tre etager samt i Søhaven.

Værksteder & aktiviteter

Bevægelige skulpturer – byggeværksted kl. 11-17.30
Fingre, hår og grønne planter der bevæger sig er faste ingredienser i Mika Rottenbergs bevægelige og surrealistiske skulpturer. Med limpistol kan du bygge dine egne bevægelige skulpturer med syrede farver.

Tegning med bevægelse – tegne- og maleværksted kl. 11-17.30
Fødder og hænder trykker på røde knapper og sætter gang i en masse farver og streger. Skab dine egne tegninger med bevægelse inspireret af Mika Rottenberg.

Fantasifigurer – lerværksted kl. 11-17
Gå på opdagelse inde og ude, og find de mange fantasifulde figurer, der gemmer sig på museet. Form dine egne fantasi-skulpturer i ler.

Levende billeder med Arthur Jafa – collageværksted kl. 11.17.30
Skab din egen fortælling ved at klippe, folde og lime billeder med inspiration fra den amerikanske kunstner Arthur Jafa.

Snobrød med krudt og kanel Bemærk! kun d. 19-22 oktober kl. 12-16
Hvis vejret tillader det, kan du forme og spise dit eget snobrød med i Søhaven.

Maleri med kropslige teksturer– maleværksted kl. 11-17
Se hvordan Mika Rottenberg skaber skulpturelle malerier, hvor overfladerne er skabt med forskellige teksturer, fingre og forførende farver. Afprøv forskellige teknikker, hvor din krop og fantasi smelter sammen.

Familieomvisning for de 4-16-årige i udstillingen Mika Rottenberg kl. 11.30
Udforsk Mika Rottenbergs forunderlige og mærkværdige univers sammen med en af Børnehusets kunstformidlere. Og find farvernes mange nuancer og de kropslige motiver i landskaberne. Tilmelding sker i Børnehuset på dagen.

Efterårsferie-konkurrence
Find og tegn din yndlingsskulptur på Louisiana.