Koncert
(UDSOLGT) Elektroniske lydbølger med Caspar Hesselager & Simon Littauer
- DatoFredag 13. november
- TidKl. 20:00
- StedKoncertsalen
- PrisKr. 195 (+ gebyr kr. 10)

Musikerne Caspar Hesselager og Simon Littauer gæster museet med deres musik udelukkende frembragt på stedet på såkaldte modular-synthesizere.
På trods af sin faste og evigt præsente plads i nutidens mainstream, var det i 1960’ernes eksperimenterende musikmiljøer, at synthesizeren først mødte verden og fandt sit publikum. Dengang var det op til spilleren at sammensætte sit instrument af forskellige moduler, og lyden blev frembragt og formet ved at skabe fysiske, elektriske forbindelser imellem disse. Denne analoge (samt dyre og ikke mindst tidskrævende) proces gik praktisk talt tabt ved fremkomsten af de digitale instrumenter i 80’erne, som var billigere, mere praktiske og langt nemmere for brugeren at håndtere.
Modular-synthesizeren oplever i disse år en renæssance verden over og til koncerten på museet, skaber Hesselager og Littauer musik på stedet på instrumenter specielt sammensat til lejligheden. De soniske muligheder er uendelige, og i de rette hænder kan musikken tage en unik form hver gang, og kan ledes i et utal af retninger. Lyden af instrumentet kan føles som at lytte på en musik af både fremtid og fortid på én gang, og rummer for den opmærksomme lytter en enorm detalje- og udtryksrigdom.

Simon Littauer
Dansk musiker og komponist med live-performance af modulare synthesizere i centrum for sit virke. Hans arbejde udforsker grænsefladen mellem den udførende kunstner og det elektroniske instrument. Han designer sine egne maskiner og systemer med henblik på at udvide ekspressivitetens frirum ved at spille på den elektroniske musiks digitale tangenter med bevægelsessensorer, rytmiske multiplikationer og stokastiske kompositionsteknikker. Hans lyd er opbyggende, organisk, fragmenteret, og drager inspiration fra elektroniske musik-koryfæer såsom Aphex Twin, Brian Eno og Autechre, samt den kontemporære frontløber Richard Devine, der har fungeret som vejleder for hans solist-studie på det rytmiske musikkonservatorie. Soundvenue beskriver hans musik som “den slags, der kan få én til at glemme tid og sted, så universet føles uendeligt stort og ekstremt lille” og kvitterede med fem stjerner efter hans koncert på Roskilde Festival.
Simon Littauer (f. 1988) har imponeret publikum i hele norden, med optrædender på bl.a By:Larm i Oslo, G! Festival på færøerne, i Det Kgl. Teater, i Store Vega, som opvarmning for gruppen Den Sorte Skole, samt på diverse natklubber.
Hør mere på Instagram, SoundCloud, YouTube og Facebook.

Caspar Hesselager
Hans musik præges af en stærk orkestral tone med fundament i et særdeles bredspektret og dynamisk udtryk. Med modular-synthesizeren som instrument mødes melankoli og eufori, og kontrasteres via adskillige metamorphoser af det voldsomme, overvældende og perkussive. Udover inflydelse fra neo-klassiske komponister som Steve Reich, Philip Glass, Terry Riley and Arvo Pärt, såvel som synthesizer-mestrene Suzanne Ciani, Barry Schrader and Keith Fullerton Whitman, trækker musikken desuden tråde til barokkens kontrapunkt, sen-romantikkens patos, samt det 20. århundredes avantgarde. Med en baggrund som klassisk pianist såvel som en erfaren improvisatør opstiller Caspar Hesselager udgangspunkter for improviseret interaktion med maskinen. Modular-synthesizerens fleksible – men komplekse – natur gør, at et stykke musik ikke kan fremføres på samme måde to gange, men altid vil tilføres et unikt udtryk – afhængigt af tid og sted.
Caspar Hesselagers seneste udgivelse er albummet ‘6 synthesizer performances’, en samling af stykker lavet og fremført hvert i ét enkelt take på modular-synthesizer.
PRAKTISK INFO OM KONCERTER
Koncerten spilles uden pause.
Pladserne er nummererede og døren til salen åbnes et kvarter inden arrangementet begynder – adgang via museets cafe (Vinterhaven). Der er ikke længere mulighed for ventekø ved Koncertsalen.
Er du kørestolsbruger, bedes du bestille plads på telefon 4919 0719.