Koncert

Emmanuel Pahud

 • Dato
  Fredag 31. maj
 • Tid
  Kl. 20:00
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 350 (+ gebyr kr. 10)

Den fransk-schweiziske fløjtenist Emmanuel Pahud er uden sammenligning verdens mest beundrede fløjtenist – en sand mester, og i 2024 modtager han Léonie Sonnings Musikpris.

KØB BILLET

Bemærk, at koncertbilletten inkluderer entré til museet.

Emmanuel Pahud er født i 1970 i Geneve. Han startede som seksårig med at spille fløjte og som 22-årig blev han solofløjtenist i Berlinerphilharmonikerne under ledelse af Claudio Abbado.

Pahud er ligeledes en dedikeret kammermusiker. I 1993 grundlagde han sammen med venner fra konservatorietiden i Paris, Eric Le Sage og Paul Meyer, en festival i Salon de Provence. En festival, der stadig lever i bedste velgående, hvert år med deltagelse af nogle af verdens bedste kammermusikere.

Siden 1993 har han indspillet mere end 40 albums eksklusivt for EMI/Warner Classics, som alle har modtaget enstemmig kritikerros – et af de mest betydningsfulde bidrag til indspillet fløjtemusik.

Emmanuel Pahud, der i dag er bosiddende i Berlin, har ofte besøgt Danmark. Siden 2005 har han optrådt jævnligt på Louisiana sammen med især pianisten Éric le Sage og blæserensemblet Les Vents Français. Næste besøg med Les Vents Français er den 15. marts 2024. Denne koncert er totalt udsolgt, men så er der heldigvis igen en mulighed for at høre denne fløjtetroldmand den 31. maj
Léonie Sonnings Musikpris har været uddelt siden 1959, hvor komponisten Igor Stravinskij var den første modtager. Med prisen følger 1.000.000 danske kroner.

Program
C.P.E Bach: Solo Sonata a-mol Wq.132
Eric Montalbetti: Memento Emmanuaile (2020)
André Jolivet: 5 Incantations
J.S Bach: Partita a-mol BWV1013
Philippe Manoury: Soubresauts (2020)

PRAKTISK INFO OM KONCERTER

Koncerten spilles uden pause.

Pladserne er nummererede og døren til salen åbnes 25 minutter inden arrangementet begynder – adgang via museets cafe (Vinterhaven). Er du kørestolsbruger, bedes du bestille plads på telefon 4919 0719.