Louisiana Literature

En aften med forfatter Orhan Pamuk

 • Dato
  Torsdag 22. februar
 • Tid
  Kl. 19:30
 • Sted
  Koncertsal
 • Pris
  10 kr. (+ 10 kr. gebyr) ekskl. entré til museet

Orhan Pamuk er en af det moderne Tyrkiets væsentligste forfattere. Hans bøger er oversat til 63 sprog og solgt i millioner af eksemplarer. Da han i 2006 modtog Nobelprisen i litteratur var det blandt andet for at have ”afdækket nye symboler for sammenstødet og sammenfletningen mellem kulturer,” som det hed i motiveringen.

RESERVER PLADS

PRIS: 10 kr. (+ 10 kr. gebyr). Bemærk, billetten er ikke inklusiv entré til museet.

Orhan Pamuk (f. 1952) har et stort forfatterskab bag sig bl.a. romanerne Den sorte bog (1990), Mit navn er rød (1998), Uskyldens museum (2008), Dette fremmede i mig (2014) og erindringsbogen Istanbul (2003). Gang på gang fortæller han sine historier med afsæt i Tyrkiets enestående rolle som mødested mellem Østen og Vesten og mellem det moderne og det traditionelle, hvor religion står overfor sekularisme.

I Louisianas koncertsal vil Orhan Pamuk præsentere Pestnætter, som er forfatterens seneste stærkt roste roman, der udkom på dansk sidste år, oversat af Nanna Lund. Historien er henlagt til den fiktive ø Mingheria, der i år 1901 rammes af pest, hvilket får den ellers fredelige sameksistens mellem kristne og muslimer til at krakelere. Med sin vanlige billeddannende fantasi udfolder Pamuk et univers af mordgåder, lidenskaber, magt og national identitet omkring øen, hvor fremtiden for det osmanniske imperium står for fald.

Orhan Pamuk vil blive interviewet af Rune Lykkeberg, som er chefredaktør på Dagbladet Information og forfatter til en række bøger. Senest kom Langsomme samtaler (2022), hvor Lykkeberg interviewer 41 intellektuelle, forfattere m.fl.

Bemærk, at aftenens samtale vil foregå på engelsk.

Louisianas litteraturfestival afholdes i år fra 22-25 august.