En aften om arkitekt Grethe Meyer

 • Dato
  Torsdag 30. maj
 • Tid
  Kl. 19:30
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  10 kr. (+ 10 kr. gebyr). Arrangementer er for klubmedlemmer

En aften om den danske arkitekt, Grethe Meyer, der blev uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole i 1947 - som den eneste kvinde på sin årgang - og som i dag særligt er kendt for sine spisestel Blåkant og Hvidpot samt stentøjsserien Ildpot.

BESTIL PLADS 

PRIS: 10 kr. (+ 10kr. gebyr).

I forbindelse med den nye bog Grethe Meyer – Arkitekten der revolutionerede middagsbordet fortæller journalist og forfatter Christina B. Kjeldsen i samtale med filmklipper og arving til rettighederne til Grethe Meyers værk, Isabel Bernadette Brammer, om Grethe Meyers liv og værk – og bogens tilblivelse.

Fortællingen er en del af dansk design- og kulturhistorie, men også historien om et komplekst kvindeliv, om arkitekten, den enlige mor og normbryderen. Isabel Bernadette Brammer vil i løbet af samtalen vise klip fra dokumentarfilmen Grethe Meyer – Danmarks Porcelænsdronning, som havde premiere på CPH:DOX i 2021 og Christina B. Kjeldsen vil læse op fra bogen.

Grethe Meyer (1918-2008) havde igennem hele karrieren sit blik rettet mod familielivet, køkkenet og middagsbordet. Hun var optaget af tidens funktionalisme og blev som enlig mor i en lille lejlighed opmærksom på at skabe design, der var både praktisk og smukt.

Bogen, som udkommer 22. maj på Gyldendal, kan købes i Louisiana Butik i dagene op til og på aftenen for arrangementet.