Filmvisning & introduktion
i Grand: Abwege

 • Dato
  Mandag 21. november
 • Tid
  Kl. 17:00
 • Sted
  Grand i København
 • Pris
  Kr. 100 / klubpris kr. 80

I forbindelse med museets store udstilling 'Det kolde øje – Tyskland i 1920’erne', kan du se stumfilmen 'Abwege' i Grand.

KØB BILLET

Arrangementet er blevet til med støtte fra og i samarbejde med Goethe-Institut i København.

Kr. 100 / medlemmer af Louisiana Klubben kr. 80.

Hvordan ville Babylon Berlin have set ud, hvis den var indspillet på den tid, hvor serien udspiller sig? Abwege fra 1928 (den blev udsendt i Danmark under titlen Krise) kunne være et godt bud: En frapperende stumfilm (med musik) om en velhavende advokat, der forsømmer sin hustru (Brigitte Helm i sit livs rolle), som i sin tur indleder en flirt med en kunstmaler og ellers kaster sig ud i det vilde natteliv i Berlin. G.W. Pabst – Weimar-periodens store realist – bruger ægteskabskrisen som afsæt for et frenetisk samtidsportræt, hvor lyster og laster er anretningens drivende elementer.

Filmen er på tysk med engelske undertekster og varer 96 minutter. Før filmen begynder vil en af museets kunstformidlere give en kort introduktion til udstillingen.

Det kolde øje – Tyskland i 1920’erne

Relateret udstilling

En rejse gennem det nyskabende og eksplosive kunst- og kulturliv i 1920’ernes Weimarrepublik. I centrum stod tidens markante bevægelse ”Neue Sachlichkeit' med en nøgtern, kras og satirisk realisme.