Filmvisning og introduktion

 • Dato
  Torsdag 7. marts
 • Tid
  Kl. 17:30
 • Sted
  Louisiana Biograf
 • Pris
  10 kr. (+10 kr. gebyr) ekskl. entré til museet

Se den prisbelønnede dokumentarfilm ’All the Beauty and the Bloodshed’ og få en introduktion til den verdensberømte kunstfotograf Nan Goldin. Det er også muligt at opleve Nan Goldins værk ’Memory Lost’ (diasshow 24 minutter) før eller efter filmvisning.

RESERVER PLADS

PRIS: 10 kr. (+10 kr. gebyr) ekskl. entré til museet

Dokumentaren, som er instrueret af Laura Poitras, følger Nan Goldins liv og hendes kamp mod Sackler-familiens medicinal dynasti, Purdue Pharma, der i høj grad er ansvarlige for den amerikanske opioidepidemi, som hvert år dræber mere end 75.000 amerikanere. Goldin var selv afhængig og ved at dø af et pillemisbrug og har siden dannet aktivitetsgruppen P.A.I.N.

Dokumentaren, som vandt Guldløven ved filmfestivalen i Venedig i 2022, formår at forene en dybt personlig beretning og et altødelæggende samfundsproblem i en bevægende og menneskelig historie om familie relationer, misbrug, kærlig og kunst.

Inden visningen vil kunstformidler Line Ali Chayder introducere til Nan Goldin, hvis værk ’Memory Lost’ vises i Vestfløjen frem til 22. marts. Værket er et godt 24 minutter langt digitalt diasshow, som allerede er udråbt til et hovedværk i Goldins kunstnerskab. Værket – der både er intimt, poetisk, fængslende og hjerteskærende – kredser om misbrug, venskab, kærlighed, afsavn og tab. Det blev en del af Louisianas samling sidste år og ejes i fællesskab med Moderna Museet, Stockholm.

PROGRAM
17.30 Vi mødes i Louisianas Biograf i Vestfløjen, hvor kunstformidler Line Ali Chayder introducerer til Nan Goldin inden filmvisningen.

17.45 Visning af dokumentarfilmen All the beauty and the Bloodshed (122 min. med danske undertekster).

Det er muligt at se Nan Goldins værk Memory Lost (24 minutter) før eller efter filmvisningen. Memory Lost vises hver halve time – også i biografen i Vest. Første visning efter dokumentaren er kl. 20.00, herefter kl. 20.30, 21.00 og 21.30. Sidste visning inden dokumentarvisning er kl. 16.00.

Nan Goldin – Memory Lost

Relateret udstilling

Nan Goldin, Memory Lost, installation. Courtesy: Marian Goodman Gallery.

Gensyn med et nyt hovedværk i samlingen, Memory Lost, af den amerikanske fotograf og aktivist Nan Goldin, som netop er kåret til verdens mest indflydelsesrige kunstner.