Koncert

(Udsolgt) Gary Bartz - Jazz/Takes

 • Dato
  Tirsdag 10. august
 • Tid
  Kl. 20:30
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 375 (+ gebyr kr. 10)

Tag med på en spændende musikalsk rejse gennem jazzfortolkninger af de største ikoner fra New Yorks hip hop-bevægelse i 1990erne, som blev særlig kendt for deres omfattende og banebrydende brug af sampling af jazzplader: A Tribe Called Quest, De La Soul, Notorious BIG, Wu Tang Clan, Nas og Jay-Z.

Koncerten er udsolgt – Gary Bartz giver en ekstra koncert kl. 18.00 – køb billet her

Bemærk, at koncertbilletten inkluderer entré til museet.

Koncerten ledes af en af jazzverdenens største nulevende altsaxofon-legender, Gary Bartz, som også er blandt de mange jazzkunstnere, hvis albums er blevet samplet af hip hop-artister.

Foruden hans berømte samarbejde med Miles Davis i 1970’erne på Isle Of Wight-festivalen og på albums som Live-Evil, har Bartz også arbejdet sammen med Max Roach, Abbey Lincoln, Eric Dolphy, Pharoah Sanders og Charles Mingus. Han har desuden været medlem af Art Blakey and the Jazz Messengers samt af McCoy Tyners band Expansions.

De forskellige versioner af Miles Davis-bandet, som Bartz var en del af, talte også andre kendte musikere af hans generation, som f.eks. Keith Jarrett, Jack DeJohnette, Dave Holland, Chick Corea og Airto Moreira. Efterfølgende dannede Bartz sit eget band Ntu Troop, som kombinerede jazz, funk og soul.

I 2015 blev han tildelt the BNY Mellon Jazz Living Legacy Award ved en særlig ceremoni i The Kennedy Center i USA.

Til aftenens koncert udgør NLD IJC-musikerne, der slutter sig til altsaxofonisten Gary Bartz (USA), trommeslager Anders Mogensen (DK), bassist Kasper Tagel (DK) og pianist Calle Brickman (SE)

Eksklusivt jazz-kollektiv

Niels Lan Doky International Jazz Collective (NLD IJC) er en sammenslutning af prominente musikere fra Europa, Nordamerika og Sydamerika, som mødes regelmæssigt for at præsentere unikke, kuraterede og eksklusive jazzkoncerter, som ikke kan høres nogle andre steder.

Kollektivet ledes af den danske pianist Niels Lan Doky, som af den internationale presse bl.a. er blevet kaldt “sin generations bedste pianist” og “en af de mest betydningsfulde pianister, som den europæiske jazzscene har fostret de seneste 45 år.”

NLD IJC støttes af Augustinus Fonden.