Louisiana Lecture

Gauri Gill & iscenesat dokumentarisme

 • Dato
  Onsdag 8. februar
 • Tid
  Kl. 19:30
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 20 ekskl. entré til museet

Gauri Gill, Acts of Appearance Untitled 74

Professor, kunsthistoriker og ekspert i fotografiets historie Mette Sandbye ser nærmere på Gauri Gills særlige praksis, på traditioner for den iscenesatte dokumentarisme og for tendenser inden for samtidens fotokunst.

RESERVER PLADS

PRIS: Kr. 20 (inkl. gebyr)
Bemærk, billetten er ikke inklusiv entré til museet.

Den indiske fotograf Gauri Gill arbejder i både sort-hvid og farve og blander adskillige fotografiske genrer – fra klassisk dokumentarfotografi til iscenesatte tableauer, ligesom hun skaber værker i samarbejde med andre kunstnere. De senere år har hendes værk i stigende grad vakt opmærksomhed på den internationale kunstscene, og hun har deltaget på documenta i 2017, udstillet på MoMA PS i 2018 og på Venedig Biennalen i 2019.

Professor Mette Sandbye ser her nærmere på Gauri Gills praksis og søger at placere den i et bredere fotografi-felt, både når det gælder de klassiske dokumentartraditioner, kunstneren forholder sig til, og traditionerne for iscenesat fotografi. Sandbye, der også vil fortælle om nye tendenser i samtidsfotografiet, ser Gauri Gills frie vekslen mellem genrer som del af en større bevægelse i det aktuelle fotografi. Aftenen giver således ikke kun indblik i den akutelle udstilling med Gill, men i fotografiske tendenser før og nu.

Om METTE sandbye

Mette Sandbye er cand.mag. og ph.d. i litteraturvidenskab og moderne kultur, professor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet og kunstanmelder. Sandbye har beskæftiget sig indgående med fotografiets historie og teori, samtidskunst, det 20. århundredes avantgardekunst, og fotografi som hverdagslivskultur.

PRAKTISK INFO

Arrangementet foregår i i Koncertsalen afholdes med nummererede pladser, og døren til salen åbnes først et kvarter inden arrangementet – adgang via museets cafe (Vinterhaven). Der er ikke længere mulighed for ventekø ved Koncertsalen.

Er du kørestolsbruger, bedes du bestille plads på telefon 4919 0719.

Afbud? Skriv til os på afbud@louisiana.dk hvis du alligevel ikke får brug for de pladser du har reserveret.

Udsolgt? Hold øje! Evt. afbudspladser frigives løbende her på siden. Nogle afbud modtager vi dog for sent til at kunne frigive dem her – disse pladser udleveres i museets indgang umiddelbart før arrangementets start.

Gauri Gill

Relateret udstilling

Den indiske fotograf Gauri Gill søger at give en stemme til og rykke det moderne Indiens udenforstående – de glemte, gemte, oversete og udstødte – ind midt i billedet. Og dermed i vores synsfelt.