Koncert

Grigory Sokolov

 • Dato
  Fredag 25. oktober
 • Tid
  Kl. 20:00
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 395 (+ gebyr kr. 10)

Modsat mange pianister er Grigory Sokolov ekstremt interesseret i flyglets opsætning og mekanisme. Han kan bruge timer før hver koncert på at udforske instrumentets fysiske egenskaber.

KØB BILLET

Bemærk, at koncertbilletten inkluderer entré til museet.

”Man skal tage sig tid til at forstå et flygel. De har, som pianister, alle deres personlighed, og vi skal jo spille koncerten sammen”, siger Sokolov, der ikke spiller på flyglet, men sammen med flyglet. Partnerskabet mellem musiker og instrument er altafgørende for udførelsen af Sokolov’ musikalske idéer. Ved minimal brug af pedalerne, fremtryller han ufattelige tonale teksturmæssige overgange til de dristigste kontraster. Han berører musikkens grundvilkår i en sådan grad, at spørgsmålet om musikalsk æstetik er irrelevant. Hvordan kan Sokolov stadig være i stand til at overraske sit publikum? Måske hans gave er hans unikke forståelse for tid og lyd nu og her!

Program (det fulde program bliver offentliggjort til september)
Frédéric Chopin 4 Mazurkaer op. 30
Frédéric Chopin 3 Mazurkaer op. 50
Robert Schumann ”Waldszenen” op. 82

Koncerten er den første af fire koncerter med stjernepianister i sæsonen 2024/25. Se de øvrige koncerter med Kirill Gerstein 29. november 2024, Leif Ove Andsnes 31. januar 2025 og Alice Sara Ott 6. marts 2025 her.

PRAKTISK INFO OM KONCERTER

Koncerten spilles uden pause.

Pladserne er nummererede og døren til salen åbnes 25 minutter inden arrangementet begynder – adgang via museets cafe (Vinterhaven). Er du kørestolsbruger, bedes du bestille plads på telefon 4919 0719.