Louisiana Lecture

Hukommelsens arkitektur - mød Eyal Weizman

 • Dato
  Lørdag 21. maj
 • Tid
  Kl. 15:00
 • Sted
  Koncertsal
 • Pris
  Kr. 10 (+gebyr kr. 10) ekskl. entré

Oplev arkitekten Eyal Weizman, der er stifter og leder af Forensic Architecture, og hør ham fortælle om sin særlige aktivistiske praksis. Og om, hvordan Forensic Architecture bruger arkitekturens teknikker og teknologier til at efterforske konflikter og forbrydelser rundt om i verden.

RESERVER PLADS

PRIS: Kr. 20 (inkl. gebyr) bemærk, billetten er ikke inklusiv entré til museet.

Forensic Architecture er en tværfaglig forskningsenhed, der har base på Goldsmiths University i London. Den ledes af arkitekten Eyal Weizman og beskæftiger sig med at opklare forbrydelser mod civile ved blandt andet at analysere arkitektur og landskab ud fra tanken om, at også arkitekturen har en hukommelse.

Forensic Architectures virke kan nok bedst beskrives som en blanding af retsteknisk enhed og journalistisk “gravergruppe” – med en praksis, der ligger langt fra dét, vi normalt forbinder med arkitektur. Ligesom andre arkitekter bruger de analyse af og modellering af rum, men med det formål at kaste lys over begivenheder og give både menneskelige og materielle vidner muligheden for at blive hørt.

Bemærk, at Eyal Weizman holder sit foredrag på engelsk.

Efter arrangementet kan Eyal Weizmans bog Retsteknisk arkitektur: vold på tærkslen til sporbarhed købes i Louisianas butik. Titlen er udkommet på Informations Forlag i en oversættelse af Peter Borum.

Forensic Architecture

Relateret udstilling

Forensic Architecture opererer i et krydsfelt mellem arkitektur, journalistisk, jura, datalogi mm med det formål at afdække og vidne om konflikter og forbrydelser rundt om i verden.