Omvisning

Introduktion: Chaïm Soutine

 • Dato
  Tirsdag
 • Tid
  Kl. 14:00 - 14:45
 • Sted
  Vi mødes i museets foyer
 • Pris
  Gratis - for museets gæster

Eksplosioner af farve. Flammende penselstrøg. Svimlende perspektiver. Maleri, der vibrerer mellem nådesløs forvrængning og inderlig følsomhed. Få en introduktion til Louisianas store forårsudstilling med maleren Chaïm Soutine, en af Pariserskolens førende og mest særprægede ekspressionister.

Tilmelding i informationen på museet fra to timer før omvisningen. Begrænset plads. Først til mølle. 

Chaïm Soutine (1893-1943) er en central skikkelse i den klassiske modernisme, som med et intenst dirrende, foruroligende og forrevent billedsprog på mesterlig vis indfanger sin tid, omkring og mellem de to Verdenskrige.

Samtidig står Soutine som en af de helt store inspirationskilder for den abstrakte ekspressionisme, og dermed for en række af det senere 1900-tals mest betydningsfulde kunstnere. Ligesom hans navn og værk igen og igen dukker op, når samtidskunstnere bliver bedt om at pege på deres kunstneriske forbillede.

PRAKTISK INFORMATION

Introduktionen er gratis for museets gæster. Vi mødes i museets foyer.

Maks. 25 gæster per omvisning. Man skal have billet til omvisningen, som udleveres i indgangen efter først til mølle princippet fra 2 timer forude for omvisningen, der er gratis for museets gæster.

Chaïm Soutine

Relateret udstilling

Eksplosioner af farve. Flammende penselstrøg. Svimlende perspektiver. Louisiana viser den første udstilling i Nordeuropa med en af Pariserskolens førende og mest særprægede ekspressionister.