Omvisning

Introduktion: Niko Pirosmani

 • Dato
  Sluttet
 • Tid
  Kl. 14:00 - 14:45
 • Sted
  Niko Pirosmani udstillingen
 • Pris
  Gratis - for museets gæster

Historien om ham er gjort af mytestof: en selvlært skiltemaler og ludfattig vagabond, hvis enkle og lysende skildringer af folke- og dyreliv har en ikonisk karakter, der taler direkte til os den dag i dag.

Tilmelding i informationen på museet fra to timer før omvisningen. Begrænset plads. Først til mølle.

Forårets Louisiana-scoop er den første præsentation i Nordeuropa nogensinde af Georgiens mest berømte kunstner, Niko Pirosmani (1862-1918).

Kan man være så godt som “ukendt” og samtidig en klassiker? Det er i al fald sjældent at finde en kunstner i det tyvende århundrede, som de færreste har hørt om, og som ikke desto mindre har bred, umiddelbar appel i rigt mål. Men det sker – og ikke mindst hvis man lader blikket afsøge Europas fjerntliggende hjørner.

PRAKTISK INFORMATION

Vi mødes i museets foyer.

Maks. 25 gæster per omvisning. Man skal have billet til omvisningen, som udleveres i indgangen efter først til mølle princippet fra 2 timer forude for omvisningen, der er gratis for museets gæster.

Niko Pirosmani

Relateret udstilling

Historien om Pirosmani er gjort af mytestof: en skiltemaler og fattig vagabond, hvis enkle og lysende skildringer af folke- og dyreliv inspirerede avantgarden i starten af 1900-tallet.