Omvisning

Introduktion: Richard Prince & Alex Da Corte

 • Dato
  Sluttet
 • Tid
  Kl. 14:00 - 14:45
 • Sted
  Richard Prince & Alex Da Corte udstillingerne
 • Pris
  Gratis - for museets gæster

Cowboys, tegnefilm og personlige myter… Tag med på en introduktion til Louisianas to aktuelle udstillinger med Richard Prince (f. 1949) og Alex Da Corte (f. 1980).

Tilmelding i informationen på museet fra to timer før omvisningen. Begrænset plads. Først til mølle.

Begge arbejder de med at ”stjæle” og omforme populærkulturens billeder, og med udgangspunkt i hver sin generation forholder de sig til spørgsmål om bl.a. identitet og forbrugskultur.

Richard Prince

Den amerikanske kunstner har i mere end 40 år været en central figur i USA, men vil nok for mange herhjemme være et nyt bekendtskab.

Richard Prince, Untitled (Cowboy), 2016. Courtesy the Artist. © Richard Prince Studio.

Cowboys, bikergirls og sygeplejersker. Richard Prince er en af de mest indflydelsesrige kunstnere i USA fra tiden efter 1980 og en central hovedfigur i den såkaldte ’Pictures Generation’. I sin kunst bruger Prince (f. 1949) ofte banale billeder fra underholdnings- og forbrugskulturen, som han tvister, så det almindelige forvandles og ”løftes” til noget både mærkværdigt og forførende.

Alex Da Corte

Træd ind i en verden af farver. Sæsonens visuelle powerbrag af en udstilling er den til dato største i Europa med en af de yngre stjerner på den internationale kunstscene.

Alex Da Corte (f. 1980) erobrer rum med farver i et krydsfelt af design og billedkultur. Louisianas udstilling er den første dybdegående præsentation af den venezuelansk-amerikanske kunstners værker på europæisk grund. Her kan man opleve både tidlige og helt nye værker blandet i en totalt gennemført scenografi, udtænkt af kunstneren, med specialdesignede gulve, stærkt kulørte vægge, neonlys og karakteristiske dufte. Det er som at træde ind i en både mystisk og sanselig parallel virkelighed.

PRAKTISK INFORMATION

Vi mødes i museets foyer.

Maks. 25 gæster per omvisning. Man skal have billet til omvisningen, som udleveres i indgangen efter først til mølle princippet fra 2 timer forude for omvisningen, der er gratis for museets gæster.