Omvisning

Introduktion til Arthur Jafa

 • Dato
  Onsdag
 • Tid
  Kl. 18:00 - 18:45
 • Sted
  Møderummet - adgang via Store Sal, Østfløj
 • Pris
  Gratis for museets gæster

Arthur Jafa er en af samtidskunstens vigtigste stemmer. Han krydsklipper humor og brutalitet, store følelser og bidende kritik i værker, der skildrer misforholdet mellem den sorte amerikanske kulturs succes og så de sorte amerikaneres lave, sociale status.

Husk, at læse de praktiske informationer her på siden inden dit besøg.

Reserver timeslot

Den amerikanske billedkunstner og filmfotograf Arthur Jafa, der er født i Tupelo, Mississippi i 1960, fik først et relativt sent kunstnerisk, men globalt gennembrud i 2016. Det skete med videoværket Love is the Message, The Message is Death, der er både dybt rørende og bidende kritisk.

I dette godt otte minutter lange videoværk krydsklipper Arthur mellem sorte amerikanske berømtheder, som Barack Obama og Serena Williams, og historiske billeder af bl.a. Martin Luther King samt en blanding af nyhedsklip og håndholdte optagelser af politivold mod sorte amerikanere.

For Louisiana er Jafas værk en oplagt fortsættelse af den amerikanske tradition for politisk popkunst, som spiller en væsentlig rolle i museets samling gennem navne som Warhol, Rauschenberg, Fahlström, Kogelnik m.fl.

PRAKTISK INFORMATION
Bemærk, at introduktionerne, som følge af Covid-19, ikke foregår i udstillingen men i “Møderummet”. Her er kun adgang via trapper i Store Sal i museets Østfløj (hvor der lige nu vises Anupama Kundoo – Taking Time).

Bemærk, at der skal bæres mundbind indenfor på museet.

Maks. 30 gæster per introduktion. Man skal have billet til introduktionen, som udleveres i indgangen efter først til mølle princippet 2 timer forude for introduktionen. Vi mødes indenfor ved information, klub- og billetsalg.

Arthur Jafa

Relateret udstilling

Amerikanske Arthur Jafa har først i en relativt sen alder opnået et markant, globalt gennembrud. Det skete med videoværket Love is the Message, the Message is Death fra 2016.