Omvisning

Introduktion til Det kolde øje - Tyskland i 1920'erne

 • Dato
  Sluttet
 • Tid
  Kl. 18:00 - 18:45
 • Sted
  Udstillingen
 • Pris
  Gratis for museets gæster

Willkommen! Tag med på en rejse gennem 1920'ernes nyskabende og eksplosive tyske kunst- og kulturliv med Louisianas kunstformidlere.

Tilmelding i informationen på museet fra to timer før omvisningen. Begrænset plads. Først til mølle.

Hør bl.a. om periodens markante bevægelse ”Neue Sachlichkeit” (“Ny Saglighed”), hvis nøgterne realisme spænder fra det krasse og satiriske til det knivskarpe, nærmest kliniske. I et samfund, præget af store omvæltninger og modsatrettede kræfter, søger Neue Sachlichkeit-kunstnerne at indfange den moderne hverdag og at fremstille almindelige menneskers liv og virke på en realistisk måde – renset for enhver følsomhed og ofte i en bevidst forskruet eller fortegnet form.

Introduktionen giver også et indblik i fotografen August Sander og hans banebrydende “gruppeportræt” af det moderne menneske.

Sæsonens store udstilling omfatter godt 600 værker og dokumenter af 90 kunstnere. Den blander maleri, tegning, foto, arkitektur, design, film, teater, litteratur og musik – og fylder hele museets Sydfløj.

PRAKTISK INFORMATION

Vi mødes i museets foyer.

Maks. 25 gæster per omvisning. Man skal have billet til omvisningen, som udleveres i indgangen efter først til mølle princippet fra 2 timer forude for omvisningen, der er gratis for museets gæster.

Det kolde øje – Tyskland i 1920’erne

Relateret udstilling

En rejse gennem det nyskabende og eksplosive kunst- og kulturliv i 1920’ernes Weimarrepublik. I centrum stod tidens markante bevægelse ”Neue Sachlichkeit' med en nøgtern, kras og satirisk realisme.