Omvisning

Introduktion til Fantastiske Kvinder

 • Dato
  Onsdag
 • Tid
  Kl. 18:00 - 18:45
 • Sted
  Møderummet - adgang via Store Sal, Østfløj
 • Pris
  Gratis for museets gæster

Mens surrealismens mandlige stjernespillere – Magritte, Dalí, Miró og Max Ernst – er kendt af mange, har de færreste den dag i dag et bredere kendskab til kvindelige surrealister.

Husk, at læse de praktiske informationer her på siden inden dit besøg.

Reserver timelot

Introduktionen til i udstillingen Fantastiske Kvinder giver et sjældent sammenhængende indblik i 34 kvindelige surrealistiske kunstnere fra Europa, USA og Mexico og deres tilgang til surrealismens ideer. Hør om både velkendte navne som Frida Kahlo, Meret Oppenheim og Leonora Carrington, men også kunstnere som f.eks. Kay Sage, Leonor Fini og Toyen, som for første gang kan opleves i en dansk sammenhæng. Både før og efter introduktionen kan udstillingen opleves på egen hånd.

PRAKTISK INFORMATION
Bemærk, at introduktionerne, som følge af Covid-19, ikke foregår i udstillingen men i “Møderummet”. Her er kun adgang via trapper i Store Sal i museets Østfløj (hvor der lige nu vises Anupama Kundoo – Taking Time).

Maks. 30 gæster per introduktion. Man skal have billet til introduktionen, som udleveres i indgangen efter først til mølle princippet 2 timer forude for introduktionen. Vi mødes udenfor i parken.

Fantastiske Kvinder

Relateret udstilling

Denne første, samlede præsentation af kvindelige surrealister vidner om, at kvinder har spillet en langt vigtigere rolle i surrealismen end i nogen anden kunstnerisk avantgarde-bevægelse.