Omvisning

Introduktion til MOR!

 • Dato
  Onsdag
 • Tid
  Kl. 18:00 - 18:45
 • Sted
  Møderummet
 • Pris
  Gratis for museets gæster

Nærværende eller fraværende, støttende eller dominerende, varm eller diabolsk – alle har en mor! Og netop moderen, belyst gennem skiftende opfattelser i kunst- og kulturhistorie op gennem det 20. og det 21. århundrede, er omdrejningspunkt for denne udstilling, formet som en stor, sanselig og rigt udfoldet fortælling.

Udstillingen samler værker af en række af periodens største kunstnere og spænder fra de tidlige avantgardebevægelser og frem til i dag. Moderskabet og -figuren anskues med kulturhistorisk, filosofisk, psykologisk og kunstnerisk dybde. Og spænder fra religiøse madonnafremstillinger over postfeminismens ”bad girls” og gyserfilmenes uhyggelige mødre. Den er forbundet med historier om kvindelig magt og frigørelse – men også med både de fysiske og psykologiske relationer mellem mødre og deres børn.

PRAKTISK INFORMATION

Bemærk, at introduktionen, som følge af Covid-19, ikke foregår i udstillingen men i “Møderummet”. Her er kun adgang via trapper i Store Sal i museets Østfløj (hvor der lige nu vises Anupama Kundoo – Taking Time).

Omvisningen er gratis for museets gæster. Maks. 30 gæster per omvisning. Man skal have billet til omvisningen, som udleveres i indgangen efter først til mølle princippet 2 timer forude for omvisningen.

Mor!

Relateret udstilling

En stor og rigt udfoldet fortælling om moderen og moderskabet i vestlig kunst og kultur – belyst gennem billedkunst, film, musik og litteratur.