Koncert

Jazz/Take on Jimi Hendrix

 • Dato
  Fredag 30. august
 • Tid
  Kl. 20:00
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 395 (+ gebyr kr. 10)

Niels Lan Doky International Jazz Collective indleder efterårets jazzprogram med koncerten JAZZ/TAKE ON JIMI HENDRIX, hvor museets koncertsal indtages af en af de største guitarister gennem tiderne, Mike Stern. Han går på scenen sammen med den også højt anerkendte guitarist, Leni Stern, med den franske basvirtuos François Moutin og hans karismatiske og energiske tvillingebror Louis Moutin på trommer samt gæstevokalist Nana Nørgaard (aka Neu Sierra). Sammen vil de genfortolke Hendrix’ tidløse sange gennem jazzen!

Koncerten er udsolgt. Det er muligt at købe billet til ekstrakoncerten kl. 17.45.

Bemærk, at koncertbilletten inkluderer entré til museet.

Den amerikanske jazz/fusions-guitarist, Mike Stern, er bredt anerkendt som en af de mest innovative, indflydelsesrige og originale guitarister af sin generation. Da han første gang blev eksponeret for et større publikum, som medlem af Miles Davis’ historiske comeback band i starten af 80’erne, lød Sterns personlige, unikke og forfriskende blanding af rock, blues og jazz som intet andet nogen havde hørt før.

Line-up:
Mike Stern (lead guitar/US)
Leni Stern (guitar/US)
François Moutin (kontrabas/FR)
Louis Moutin (trommer/FR)
Nana Nørgaard (aka Neu Sierra) (gæstevokalist/DK)

Denne koncert er blot begyndelsen på efterårets store jazzprogram. Den 20. september kan du komme med til en aften, hvor numrene af Kurt Cobain og Nirvana udforskes gennem jazzen med saxofonikonet Bill Evans i spidsen for et internationalt, stjernespækket ensemble. Den 6. december, hvor Amy Winehouse fortolkes af legendariske Manu Katché på trommer og Felix Pastorius på bas, blandt andre. Derudover kan du 8. november opleve Niels Lan Doky, som spiller sin første soloklaverkoncert i Danmark nogensinde, som en del af sin nye koncertserie The Radius Of Now. Koncerten byder på hans originale kompositioner samt improvisatoriske ‘Explorations’; spontane, abstrakt-poetiske kompositioner, der udforsker nuet og gør hver optræden til en enestående og ekstraordinær oplevelser, der ikke kan gentages.

EKSKLUSIVT JAZZ-KOLLEKTIV

Niels Lan Doky International Jazz Collective (NLD IJC) er en sammenslutning af prominente musikere fra Europa, Nordamerika og Sydamerika, som mødes regelmæssigt for at præsentere unikke og eksklusive jazzkoncerter, som ikke kan høres nogle andre steder.

Kollektivet ledes af den danske pianist Niels Lan Doky, som af den internationale presse bl.a. er blevet kaldt “sin generations bedste pianist” og “en af de mest betydningsfulde pianister, som den europæiske jazzscene har fostret de seneste 45 år.”

PRAKTISK INFO OM KONCERTER

Koncerten spilles uden pause.

Pladserne er nummererede og døren til salen åbnes 25 minutter inden arrangementet begynder – adgang via museets cafe (Vinterhaven). Er du kørestolsbruger, bedes du bestille plads på telefon 4919 0719.