Louisiana Lecture

Jerichau – på den store klinge

 • Dato
  Onsdag 9. februar
 • Tid
  Kl. 19:30
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 20 ekskl. entré til museet

Følg med, når kunsthistoriker og Jerichau-kender Mikael Wivel fortæller om den danske kunstners vilde vej fra Michelangelo til Picasso.

BESTIL PLADS

PRIS: Kr. 20 (inkl. gebyr) Bemærk, billetten er ikke inklusiv entré til Louisiana.

Jens Adolf Jerichau døde i 1916 – for egen hånd og kun 25 år gammel. Men op til da havde han arbejdet så målrettet, så intenst og så personligt med sit stof, at hans værk må betegnes som et af de væsentligste i det 20. århundredes danske kunst.

Der var tale om en mærkeligt suveræn udfoldelse, som i de sidste fire år af hans korte liv førte billeder med sig af en fuldkommen overrumplende originalitet. Han startede ud i den italienske renæssance, med Rafael og Michelangelo som sparringspartnere, men han nåede i mål i Paris, alene og midt i modernismen, hvor Picasso stod og ventede på ham.

Mikael Wivel er kunsthistoriker, forfatter og dr.phil. Hans seneste bog er monografien ‘PENSLEN OG PISTOLEN. Maleren Jens Adolf Jerichau’, som udkom i 2019.

PRAKTISK INFO

Arrangementer i Koncertsalen afholdes med nummererede pladser, og døren til salen åbnes 20 min. inden arrangementet – adgang via museets cafe.

Er du kørestolsbruger: Ring på telefon 4919 0719 eller skriv på booking@louisiana.dk for information om alternative pladser.

Afbud? Skriv til os på afbud@louisiana.dk hvis du alligevel ikke får brug for de pladser, du har reserveret.

Udsolgt? Hold øje! Evt. afbudspladser frigives løbende her på siden. Nogle afbud modtager vi dog for sent til at kunne frigive dem her – disse pladser udleveres i museets indgang umiddelbart før arrangementets start.

Jerichau

Relateret udstilling

Den til dato største præsentation af en enestående figur i dansk kunsthistorie. Trods et kort og tragisk liv nåede Jens Adolf Jerichau at sætte sig varige spor.