Louisiana Live

Kan vi tøjle AI?

 • Dato
  Søndag 25. februar
 • Tid
  Kl. 15:00
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 20 ekskl. entré til museet

Kunstig intelligens, også kaldet AI (artificial intelligence) er en af tidens mest opsigtsvækkende, fascinerende og kreative teknologier. Maskiner har altid været en del af den menneskelige kreativitet, men AI har en anden autonomi og ændrer den verden vi kender med en rivende fart og i et uset omfang, både i forhold til fordele og farer.

RESERVER PLADS

PRIS: Kr. 20 (inkl. gebyr). Bemærk, billetten er ikke inklusiv entré til museet.

AI er ikke en udefrakommende kraft, den er baseret på menneskeligt in-put og er afhængig af konkrete ressourcer. På den måde spejler AI den verden vi lever i, både når det gælder ulighed, magtforhold og miljøbelastning.

Men hvis perspektiv er AI udtryk for og hvem eller hvad vil teknologien gavne eller true? Er der grund til at frygte at kunstig intelligens kan overtage og overgå menneskets kreative evner?

Mød Kate Crawford, en af verdens førende eksperter indenfor sociale konsekvenser ved kunstig intelligens. I udstillingen, Det uerstattelige menneske indgår Kate Crawford i den række af interviews med eksperter som fra hver deres udgangspunkt belyser temaerne om kunstig intelligens, tid, arbejdsliv, barndom, krydsbestøvning og kreativitet.

Vært: Marc-Christoph Wagner

Arrangementet foregår på engelsk.

Kate Crawford er forskningsprofessor ved USC Annenberg i Los Angeles, seniorforsker ved MSR i New York og æresprofessor ved University of Sydney. Crawford er desuden konstitueret gæsteleder af AI forskningsgruppe om love og regler ved École Normale Supérieure i Paris. Hendes prisvindende bestseller Atlas of AI (Yale, 2021) blev tildelt Sally Hacker Prisen af Society for the History of Technology og er på listen over bedste bøger i 2021 hos både New Scientist og Financial Times. Indenfor visuel kunst har Crawford bidraget til flere kunstproduktioner. Hendes Anatomy of an AI System med Vladan Joler har været vist i forbindelse med over hundrede udstillinger og er udstillingsaktuel med ’Calculating Empires: A Genealogy of Technology and Power 1500-2025’, som åbnede i Milano i nov. 2023.

PRAKTISK INFO

Arrangementer i Koncertsalen afholdes med nummererede pladser, og døren til salen åbnes 20 min. inden arrangementet – adgang via museets cafe.

Er du kørestolsbruger: Ring på telefon 4919 0719 eller skriv på booking@louisiana.dk for information om alternative pladser.

Afbud? Skriv til os på afbud@louisiana.dk hvis du alligevel ikke får brug for de pladser, du har reserveret.

Udsolgt? Hold øje! Evt. afbudspladser frigives løbende her på siden. Nogle afbud modtager vi dog for sent til at kunne frigive dem her – disse pladser udleveres i museets indgang umiddelbart før arrangementets start.