(Udsolgt) Køn og arkitektur: CAFx på Louisiana

 • Dato
  Søndag 10. oktober
 • Tid
  Kl. 11:30 - 17:55
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 20

Temadag i forbindelse med arkitekturfestivalen med foredrag om arkitektur og feminisme, inkluderende byrum og historiens g(l)emte kvindelige arkitekter. Du kan også se det stilistiske mesterværk 'Far from Heaven' med Julianne Moore i hovedrollen samt en helt ny portrætfilm om den fremtrædende danske arkitekt Dorte Mandrup.

Arrangementet er udsolgt

Pris: Kr. 20 ekskl. entré til museet

ÅBEN, TRYG BY

Årets Copenhagen Architecture Festival, CAFx, har fokus på diversitet, mangfoldighed og fællesskaber. Et særligt fokusområde er derfor køn og arkitektur. Hvordan kan arkitekturen og byudviklingen bidrage konkret i forhold til, at man skal kunne færdes sikkert og ligeværdigt i byrummet?

Hvordan kan arkitektur og byplanlægning understøtte mennesker i prekære livssituationer og give rum til minoriteter? Hvordan skaber vi en tryg, åben by og inkluderende offentlige rum i en tid, hvor mange (nye stemmer) udtrykker, at de føler sig underrepræsenterede og diskrimineret hver dag, f.eks. i institutionernes strukturer, offentlige rum og diskurser om tilhørsforhold, hjem, normer for opførsel m.m.?

SØNDAGENS PROGRAM

11.30-12.30: Forelæsning ved det Berlin-baserede kollektiv Soft Agency om feminisme i arkitekturen. Arkitekter lærer ofte, at alt er arkitektur: At de er oplært i en disciplin uden grænser, som rækker ud i alle aspekter af livet. Feminismen har stillet spørgsmålstegn, udfordret og udvidet denne opfattelse gennem en lang række eksperimenter, der adresser hvem der har lov til at bygge og hvordan. Soft Agency tager os med på en tour de force gennem feministiske metoder og ideologier med udgangspunkt i deres egen praksis. På engelsk.

12.35-13.05: Design-kollektivet CoUrban fortæller om deres arbejde med at skabe mere (køns)inklusive byrum i København og dermed skabe en større diversitet af brugere og aktiviteter i byen. På engelsk.

13.05–13.30 PAUSE

13.30-15.25: Se filmen Far from Heaven af Todd Haynes, hvor vi følger Julianne Moore i et tilsyneladende perfekt forstadsliv som hjemmegående husmor i 50’ernes USA. Filmen introduceres af CoUrban.
(Todd Haynes, 2002 / Engelsk med danske tekster / 115 minutter inkl. Introduktion)

15.40-16.35: Forskningsgruppen ‘Kvinder i dansk arkitektur’ vil fortælle om deres arbejde med at genskrive dansk arkitekturhistorie ved at inkludere de g(l)emte kvinder og deres bidrag til dansk arkitektur, landskabsarkitektur og planlægning.

16.40-17.55: Dagen afsluttes med visningen af den helt nye portrætfilm ‘Another Kind of Knowledge’ om arkitekten Dorte Mandrup. Filmen bygger på samtaler, der siden 2017 har åbnet for både indre og ydre landskaber, og som er en fascinerende fortælling om arkitekturens væsen og vilkår i dag. Bemærk, at medlemmer af Louisiana Klubben også kan se filmen onsdag 13. oktober kl. 19. Læs mere. (Marc-Christoph Wagner, 2021 / dansk m. engelsk tekst / 75 min.)

PRAKTISK INFO

Arrangementer i Koncertsalen afholdes med nummererede pladser, og døren til salen åbnes 20 min. inden arrangementet – adgang via museets cafe.

Er du kørestolsbruger: Ring på telefon 4919 0719 eller skriv på booking@louisiana.dk for information om alternative pladser.

Afbud? Skriv til os på afbud@louisiana.dk hvis du alligevel ikke får brug for de pladser, du har reserveret.

Udsolgt? Hold øje! Evt. afbudspladser frigives løbende her på siden. Nogle afbud modtager vi dog for sent til at kunne frigive dem her – disse pladser udleveres i museets indgang umiddelbart før arrangementets start.