Louisiana Lecture

Kørekort, nøgendans & kunstuddannelse

 • Dato
  Onsdag 30. november
 • Tid
  Kl. 19:30
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 20 ekskl. entré til museet

Ændringer i den generelle opfattelse af kvinder i Vesten kulminerede i 1920’erne, da begrebet ’Die neue Frau’ opstod i Tyskland. Udtrykket relaterede sig til de samfundsændringer, der opstod i forbindelse med kvindernes frigørelse og kom også til udtryk i ’de nye kvinders’ signatur-look, særligt kendetegnet ved den iøjnefaldende Bubikopf frisure (pagehår).

RESERVER PLADS

Arrangementet er blevet til med støtte fra og i samarbejde med Goethe-Institut i København.

Kr. 20 ekskl. entré til museet.

Til aftenens foredrag taler Patrick Rössler om massemediernes rolle, om hvordan medierne fremhævede denne ’nye kvinde’ i deres formidling, hvilket medvirkede til en nedbrydelse af kønsbegreberne – i deres beskrivelser kørte kvinder bil, blev kunstnere og dansede nøgne, en adfærd der nok i højere grad blev vist i medierne end set i virkeligheden.

Arrangementet foregår på engelsk.

Patrick Rössler, professor i kommunikationsvidenskab ved Erfurt Universitet i Tyskland og forfatter til flere bøger om 1920’ernes Tyskland, herunder Bauhausmädels. A Tribute to Pioneering Women Artists fra 2019.

Det kolde øje – Tyskland i 1920’erne

Relateret udstilling

En rejse gennem det nyskabende og eksplosive kunst- og kulturliv i 1920’ernes Weimarrepublik. I centrum stod tidens markante bevægelse ”Neue Sachlichkeit' med en nøgtern, kras og satirisk realisme.