Louisiana Live

Kolonierne i kunsten

 • Dato
  Tirsdag 28. november
 • Tid
  Kl. 19:30
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 20 ekskl. entré til museet

Den danske kolonihistorie har måske nok været afdækket, fortalt og portrætteret, men oftest med et anstrøg af storhed; lille Danmark som mægtig nation, der rejste og handlede over hele verden. Men de seneste ti år har stadig flere peget på den store undladelsessynd: Hvor er alt det grusomme i dén selvgode fortælling?

RESERVER PLADS

PRIS: Kr. 20 (inkl. gebyr). Bemærk, billetten er ikke inklusiv entré til museet.

I særdeleshed har kunstnere insisteret på, at danmarkshistorien må omskrives med flere, andre og før hengemte stemmer. Med bl.a. udstillingen Say it Loud (2014) og skulpturen I am Queen Mary (2018) har kunstner Jeannette Ehlers i årevis gjort op med den danske historieskrivning, og med filmen Viften (2023) har skuespiller og manuskriptforfatter Anna Neye også genfortalt kolonihistorien med absurditet og komik. Man kan i øjeblikket opleve den dominikansk-amerikanske kunstner Firelei Baéz på museet, der gennem malerier kredser om, hvordan kultur og identitet formes af de historier, der fortælles. Hvordan er det at udfordre nogle af danmarkshistoriens mørkeste kapitler gennem film, skulptur og maleri og skabe historien på ny?

Mød kunstner Jeannette Ehlers, som er udstillingsaktuel med Diasporic Frequencies: Sacred Ecopoetics på Rønnebæksholm og skuespiller og manuskriptforfatter Anna Neye, som bl.a. står bag filmen Viften, der netop har vundet Nordisk Råds Filmpris 2023 – til en samtale om kolonierne i kunsten.

Vært: Anna Ingrisch

Foto: Viften. Meta Film.

PRAKTISK INFO

Arrangementer i Koncertsalen afholdes med nummererede pladser, og døren til salen åbnes 20 min. inden arrangementet – adgang via museets cafe.

Er du kørestolsbruger: Ring på telefon 4919 0719 eller skriv på booking@louisiana.dk for information om alternative pladser.

Afbud? Skriv til os på afbud@louisiana.dk hvis du alligevel ikke får brug for de pladser, du har reserveret.

Udsolgt? Hold øje! Evt. afbudspladser frigives løbende her på siden. Nogle afbud modtager vi dog for sent til at kunne frigive dem her – disse pladser udleveres i museets indgang umiddelbart før arrangementets start.

Firelei Báez

Relateret udstilling

Firelei Báez How to slip out of your body quietly, 2018 Courtesy kunstneren og James Cohan, New York.

Gennem farverige, symbolladede malerier og installationer skaber dominikansk-amerikanske Firelei Báez (f. 1981) nye fortællinger om kultur og identitet.