Kurser & workshops

Giv kreativiteten plads!

 • Dato
  Tirsdag 12. marts
 • Tid
  Kl. 09:00 - 16:30
 • Sted
  Koncertsal
 • Pris
  675 kr. (+ 10kr. gebyr)

Trevor Paglen, From 'Apple' to 'Anomaly', 2023. Photographer Malle Madsen.

Den kunstige intelligens stormer frem. Effektivisering og optimering præger vores samfund. Seminaret ’Giv kreativiteten plads!’ rejser højaktuelle spørgsmål omkring, hvordan vi lever, arbejder og drømmer i en tid, hvor det særligt menneskelige er under pres. Louisiana præsenterer et stjernespækket program, der kommer med bud på fremtidens arbejdsmarked og arbejdsliv – og sætter det til debat!

KØB BILLET 
Pris: 675 kr. (+ 10 kr. gebyr).
Prisen er inkl. frokost og forplejning hele dagen. 

Seminaret på Louisiana henvender sig til små og store offentlige og private virksomheder, forskere, organisationer, fonde og alle andre, som har interesse i kreativitetens vilkår og kunstig intelligens, i en tid, hvor nogen mener vores særegenhed er truet og hvor vi derfor på ny må overveje, hvad det helt særligt menneskelige er. Sigtet er, at bidrage til en diskussion om, hvordan vi skaber fremtidens arbejdsmarked og komme med bud på, hvordan vi gør plads til kreativiteten.

DEM KAN DU OPLEVE

På dagens seminar vil du kunne opleve kreative kapaciteter som Claus Meyer, gastronomisk iværksætter, Louise Campbell, designer, Olga Ravn, digter og romanforfatter og Christian B. Joas, leder af Niels Bohr Arkivet. Du går hjem med ny viden om kunstig intelligens forklaret af Professor fra ITU Miguel Sicart, om fremtidens arbejdsliv ved Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen og hvordan virksomheder kan arbejde med åbenhed ved Kristian Martiny, Ph.d. og Forskningsleder.

Program

09.00: Ankomst. Kaffe og croissant i Louisiana Café.

09.30: Velkomst og introduktion til ‘Det uerstattelige menneske’ ved udstillingens kurator Mathias Ussing Seeberg (DK).

09.45:
Hem siger der ingen duft er i lyd? Om krydsbestøvning og middelalderens sanseparadigme.
Olga Ravn (DK), Digter og romanforfatter.

10.15
: KEYNOTE
The Irreplaceable Machine: Playing with Technology and What it Tells Us About Being Humans (engelsk).
Miguel Sicart (ES), Professor of Digital Play ved IT-Universitetet i København har en baggrund i humaniora og har skrevet omfattende om (digitale) spil og etik.

10.55: Film ’The Trainee’, 2008, af Pilvi Takala, (FIN), Billedkunstner. Filmen udstiller på humoristisk vis vores forestilling om effektivitet på arbejdet og introduceres af
Helle Søndergaard (DK), Kunstformidler Louisiana.

11.10:
 KEYNOTE
High Tech – High Touch: På vej mod en fremtid, der ikke handler om “mere” men om “bedre”.
Anne Skare Nielsen (DK), Fremtidsforsker, forfatter, foredragsholder og partner i Universal Futurist.

11.50: Hvor kommer idéerne fra? Rundbordssamtale med Christian B. Joas (DE), Leder af Niels Bohr Arkivet og lektor ved Institut for Naturfagenes Didaktik, Københavns Universitet, Claus Meyer (DK), Gastronomisk iværksætter og Louise Campbell (DK), Designer.
Moderator: Marc-Christoph Wagner (DK), Redaktør, Louisiana Channel og vært, Louisiana Live.

12:30: Frokost og mulighed for besøg i udstillingen ‘Det uerstattelige menneske.’

14.00: Workshops med start i udstillingen ‘Det uerstattelige menneske.’
Vælg mellem:
Maleri som vanebryder. Drop vanetænkning og giv plads til eksperimenter. Oplev hvordan kunstneren David Hockney søger nye veje og bryder maleriets grænser i mødet med teknologien, inden I selv skal eksperimentere med farver, motiver og teknikker.

Grafik – indtryk og aftryk. Hvad sker der, når vi i et grafisk tryk vender det hele på hovedet? Træn evnen til at tænke spejlvendt eller omvendt – både mentalt og konkret. Kig Louise Bourgeois ’i kortene’ og afprøv hendes teknikker og metoder.

Skab en skulptur. Leg med balance, former og skala, mens du træner din evne til at samarbejde. Med afsæt i Alexander Calders elegante skulpturer skal du sammen med andre skabe rumlige konstruktioner i pap, ståltråd og strålende farver.

Slip stregen løs. Oplev hvordan det at tegne får nye tanker til at spire – helt bogstaveligt.

15.00: Kaffepause.

15.30: Refleksioner over dagens program.

15.40: KEYNOTE
Den kreative evne: Hvordan gentænker vi åbenhed, engagement og handlekraft?
Kristian Martiny (DK), Ph.d. og Forskningsleder, er kognitionsforsker med en tværvidenskabelig baggrund i filosofi, hjerneforskning, antropologi og psykologi.

16.20: Opsamling og tak for i dag.

16.30: Netværk og et glas vin i Louisiana Café.

Bemærk venligst, at seminaret er på dansk, men at enkelte indlæg vil foregå på engelsk. 

Seminaret er arrangeret af Louisiana Learning og tager afsæt i den aktuelle udstilling ‘Det uerstattelige menneske – kreativitetens vilkår i den kunstige intelligens’ tidsalder.’ Hent nye tanker med hjem om kreativitet, arbejde og kunstig intelligens fra en hel dag på Louisiana.

Semineret gennemføres med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Med forbehold for ændringer i programmet.

Det uerstattelige menneske

Relateret udstilling

Stor tema udstilling, der søger at indkredse fænomenet kreativitet som noget grundlæggende og definerende for, hvad det vil sige at være menneske - ikke mindst i en tid med kunstig intelligens.