Kurser & workshops

(Udsolgt) 1920'ernes Tyskland og Neue Sachlichkeit

 • Dato
  Onsdag 26. oktober
 • Tid
  Kl. 10:00 - 14:00
 • Sted
  Vi mødes i indgangen
 • Pris
  Varierer

Otto Dix: Sylvia von Harden, 1926. Musee National d'Art Moderne - Centre Pompidou. Foto: Scala, Florence © Otto Dix / Visda.

Tag med på Louisianas 2 dages kunstkursus, hvor turen går til det brølende kunst- og kulturliv i 1920’ernes Weimarrepublik. Kurset er en optakt til efterårets store særudstilling 'Det kolde øje - Tyskland 1920'erne' der byder på maleri, design, film, fotografi og meget mere.

KØB BILLET
2-dages kunstkursus 26.-27. oktober 2022

PRIS Kr. 795, medlemspris kr. 650 og studiepris kr. 400 (medlems- og studiekort vises ved indgangen). Prisen er inkl. entre og kaffe. Det er muligt at købe frokost i caféen i pausen. Bemærk alle priser tillægges gebyr på 10 kr.

 

På kurset stiller vi skarpt på 1920ernes Weimarrepublik med tidens markant bevægelse Neue Sachlichkeit og dens nøgterne realisme, der spænder fra det krasse og satriske til det knivsskarpe, nærmest kliniske.

Efter 1. Verdenskrig gennemlever det tyske samfund under Weimarrepublikken (1918-1933) nogle år med dyb fattigdom og politisk uro, men trods kriser og turbulens også et vildt og voldsomt kunstnerisk nybrud. Perioden er præget af en kortvarig opblomstring af demokratiet og en stærk frihedskultur, der får en brat afslutning med nazisternes overtagelse af magten i 1933. En skrøbelig tid, der afspejler sig i et rigt og mangfoldigt kulturliv.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Centre Pompidou i Paris, og i udstillingen indgår desuden et særligt fokus på fotografen August Sander og hans banebrydende dokumentariske ’gruppeportræt’ af det moderne menneske.

For kurset står kunstformidlere, Helle Søndergaard og Hanne Flarup.

August Sander, Sekretær ved Vesttysk Radio i Köln, 1931 © Die Photographische Sammlung/SK Stiftung Kultur – August Sander Archiv, Cologne; VISDA, Copenhagen, 2022/23

Det kolde øje – Tyskland i 1920’erne

Relateret udstilling

En rejse gennem det nyskabende og eksplosive kunst- og kulturliv i 1920’ernes Weimarrepublik. I centrum stod tidens markante bevægelse ”Neue Sachlichkeit' med en nøgtern, kras og satirisk realisme.