Kurser & workshops

Læringsfestival - kreativitetens vilkår nu

 • Dato
  Mandag 11. marts
 • Tid
  Kl. 08:30 - 16:30
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Varierende 195 - 379 kr. (+ 10kr. gebyr)

Emma Talbot, Is All Human Production Just Dreams and Ideas?, 2023.

Kom til læringsfestival om ’Kreativitetens vilkår nu’ på Louisiana og få ny inspiration til undervisningen. Louisiana Learning inviterer undervisere og pædagoger fra grundskolen og ungdomsuddannelserne til en dag om kreativitetens vilkår lige nu.

KØB BILLET 
Pris: 379 kr.
Pris for studerende: 195 kr. Husk studiekort.

Priser er inkl. frokost i Louisiana Café og forplejning hele dagen.
Alle billetpriser tillægges gebyr på 10 kr. 

Glæd dig til en dag fuld af kunstoplevelser og fælles kreative eksperimenter, oven på en inspirerende morgen med performance, oplæg og rundbordssamtale. Mød blandt andre Lene Tanggaard, Professor i pædagogisk psykologi og rektor på Designskolen i Kolding, Miguel Sicart, Professor ved Center for Digital Play på IT-Universitetet i København og Olga Ravn, Digter og romanforfatter.

Kig med inden for i undervisningen på forskellige grundskoler og ungdomsuddannelser sammen med Ungdomsforsker Anne Mette W. Nielsen og Medieanalytiker og forfatter Camilla Mehlsen, der styrer dagens to paneldebatter.

Læringsfestivalen åbner for perspektiver og diskussioner inden for samfundsfag, naturvidenskab, teknologiforståelse, historie, billedkunst m.m. Hvad er kreativitet i en tid med kunstig intelligens, og hvad er det vi mennesker kan, som computeren ikke kan? Hvordan skaber vi rum for kreativitet? Afsættet er Louisianas aktuelle udstilling Det uerstattelige menneske.

PROGRAM

08.30: Ankomst og registrering. Mød dine kollegaer – kaffe og croissant i Louisiana Café.

09.00: Velkomst ved Elisabeth Bodin (DK), Formidlingschef, Louisiana.

09.10: Hvem siger der ingen duft er i lyd? Om krydsbestøvning og middelalderens sanseparadigme.
Olga Ravn (DK), Digter og romanforfatter.

09.40: KEYNOTE
Tættere på den menneskelige kreativitet – om teknologiernes forandring af vores forestillinger om det kreative.
Lene Tanggaard (DK), Professor i pædagogisk psykologi og rektor på Designskolen i Kolding, førende ekspert i kreativitet og læring.

10.20: Film ’The Trainee’, 2008, af Pilvi Takala (FIN), Billedkunstner. Filmen udstiller på humoristisk vis vores forestilling om effektivitet på arbejdet og introduceres af Helle Søndergaard (DK), Kunstformidler Louisiana.

10.35: KEYNOTE
The Irreplaceable Machine: playing with technology and what it tells us about being humans (UK).
Miguel Sicart (ES), Professor of Digital Play ved Center for Digital Play, IT-Universitetet i København.

11.15: Billedkunstnerisk undersøgelse af at leve uden internet i 6 måneder: ’6 months without’, 2018-2019.
Nastja Säde Rönkkö (FIN) er en kunstner, der undersøger forholdet mellem den digitale tidsalder, magt, menneskeheden og vores planets fremtid. Især begreber som kærlighed, langsomhed eller hengivenhed og hvordan de kan være stille, men alligevel radikale måder at være og handle i verden på.

11.45: Hvordan giver vi kreativiteten plads? Rundbordssamtale med Miguel Sicart (ES), Professor ITU, København, Olga Ravn (DK), Digter og romanforfatter, Nastja Säde Rönkkö (FIN), Billedkunstner. Samtalen foregår på engelsk.
Moderator: Anne-Mette W. Nielsen (DK), Lektor ved Center for Ungdomsforskning (CeFU), Institut for kultur og læring på Aalborg Universitet.

12.15: Frokost og mulighed for besøg i udstillingen ’Det uerstattelige menneske.’

13.15: Workshops og paneldebatter:

Workshops med start i udstillingen ’Det uerstattelige menneske.’
Vælg mellem:
Maleri som vanebryder. Drop vanetænkning og giv plads til eksperimenter. Oplev hvordan kunstneren David Hockney søger nye veje og bryder maleriets grænser i mødet med teknologien, inden I selv skal eksperimentere med farver, motiver og teknikker.

Grafik – indtryk og aftryk. Hvad sker der, når vi i et grafisk tryk vender det hele på hovedet? Træn evnen til at tænke spejlvendt eller omvendt – både mentalt og konkret. Kig Louise Bourgeois ’i kortene’ og afprøv hendes teknikker og metoder.

Skab en skulptur. Leg med balance, former og skala, mens du træner din evne til at samarbejde. Med afsæt i Alexander Calders elegante skulpturer skal du sammen med andre skabe rumlige konstruktioner i pap, ståltråd og strålende farver.

eller

Paneldebat for lærere fra grundskolen og pædagoger fra SFO.
Moderator: Camilla Mehlsen (DK), Digital medieanalytiker og indehaver af Mehlsen Media med speciale i digital medieadfærd og læring.

eller

Paneldebat for undervisere fra ungdomsuddannelser.
Moderator: Anne-Mette W. Nielsen (DK), Lektor ved Center for Ungdomsforskning (CeFU).

14.30: Kaffepause.

15.00: Refleksioner over dagen. Alle samles i Koncertsalen.
Camilla Mehlsen (DK), Anne Mette W. Nielsen (DK) og Elisabeth Bodin (DK).

15.20 KEYNOTE
Fordybelse i forstyrrelsernes tid.
Camilla Mehlsen (DK), Digital medieanalytiker og indehaver af Mehlsen Media med speciale i digital medieadfærd og læring.

16.00: Tak for i dag.

16.10-17:00: Fyraften og et glas vin i Louisiana Café.

Bemærk venligst, at festivalen foregår på dansk, men at enkelte indlæg vil foregå på engelsk. Med forbehold for ændringer i programmet. 

Læringsfestivalen er arrangeret af Louisiana Learning i forbindelse med udstillingen ’Det uerstattelige menneske’. Læringsfestivalen er finansieret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Det uerstattelige menneske

Relateret udstilling

Stor tema udstilling, der søger at indkredse fænomenet kreativitet som noget grundlæggende og definerende for, hvad det vil sige at være menneske - ikke mindst i en tid med kunstig intelligens.