Kurser & workshops

Læs og skriv med MOR!

 • Dato
  Fredag 18. juni
 • Tid
  Kl. 10:30 - 14:30
 • Sted
  Møderummet
 • Pris
  Varierer

I anledning af udstillingen Mor! tilbyder Louisiana et kursus, der ser på de nye moderfigurer, der er flyttet ind i litteraturen. Kurset består af to dele: Læs med Mor! (del1) og Skriv med Mor! (del2) Vælg én dag med moderskabslæsning eller to dage hvor du både læser og skriver med Mor!

KØB BILLETTER

Billetsprisen varierer afhængigt af om du kun vil med på læsekurset (del 1) eller ønsker at deltage i læse- og skrivekurset (del 1+2). Prisen varierer også fra alm., studerende og klubmedlem. Se kursus-priser.

Læs med Mor! (del 1)
1 dags litteratur-kursus:
Fredag den 18.6. kl. 10.30-14.30

Vi tager rundt på den nordiske litteraturscene og læser om moderskabet fra nye vinkler, der også afspejles i udstillingens omfattende temaer: Moderskabet som det fortolkes i vestlig kunst og kultur i det 20. og 21. århundrede. Udstillingen undersøger moderfiguren fra mange forskellige vinkler i kunst, medicin-, og kulturhistorie og inddrager flere litterære værker.

Skriv med Mor! (del 2)
1 dags skriveværksted (fortsættelse af litteratur-kursus).
Tirsdag den 22.6. kl. 10.30-14.30
Skriveværkstedet er en fortsættelse af kurset Læs med Mor! Vi skal læse og lave skriveøvelser, og du får 3 timers inspiration til videre skriveri med dig hjem.

PRAKTISK INFORMATION
Kurset er arrangeret under hensyn til sundhedsstyrelsens retningslinjer for afstand og hygiejne. Bemærk venligst, at kurset afholdes i lokaler hvortil der kun er adgang via trapper. Husk coronapas.

Program

18. JUNI 
Læs med Mor! (del 1)
Alle har en mor – og aldrig før har så mange forfattere og kunstnere beskæftiget sig så indgående med moderskabet som motiv. Moderfiguren og moderrollen fortolkes på nye måder, og mere nuancerede og komplekse billeder af moderskabet er blevet fremkaldt inden for de sidste år.

Kl. 10.30-11.15 Velkomst og introduktion til kurset.
Moderskabet fylder mere end nogensinde før i litteraturen. Det handler om at blive og være mor, det at have en mor, og det at fravælge moderrollen. Litteraturscenen bugner med værker, der udforsker og skildrer moderskabet på nye måder.

Vi starter i mødelokalet med en indflyvning og introduktion til mor-litteratur gennem litterære klassikere som Ødipus, Medea, Marcel Proust og nutidige stemmer som Olga Ravn og Stine Pilgaard.

Kl. 11.15-12.15 Samtale-pause og let frokost.

Kl. 12.15-13.15 Vi ser på forskellige temaer i litteraturen og på de forskellige mor-figurer, der bliver skrevet frem i den nye litteratur. Temaerne lægger sig op af udstillingens tematiske perspektiver: Den omsorgsfulde mor, den fraværende mor, nærværende, skøre, rasende, eller erindrede mor.

Forfattere som Dy Plambeck, Leonora Christina Skov, Kirsten Thorup, Maja Lucas, Hanne Højgaard Viemose, Cecilie Lind og mange flere har de sidste år udforsket nye sider af moderskabet. De får det hele med!

Kl. 13.15-14.15 Introduktion til fire værker i udstillingen ’Mor! Livets begyndelse’.
Som afslutning vælger hver kursusdeltager et værk i udstillingen. Som fortsætter på skrivekurset, får du også en lille skriveopgave, der knytter sig til værket, med hjem.

Kl. 14.15-14.30 Opsamling og diskussion

22. JUNI
Skriv med Mor! (del 2)
Bemærk, du kan tilmelde dig del 2 hvis du også er tilmeldt del 1

Måske har du aldrig skrevet før, måske har du skrevet lidt, måske vil du gerne bare prøve noget nyt og have det sjovt. Alle skrivelystne er velkomne!

På kurset skal vi se påde nye moderskabsfortællinger, der er dukket op i litteraturen. Kan vi genkende beskrivelserne af moderskabet? Hvordan kan vi skrive med? Vores skriveøvelser tager udgangspunkt i udstillingen Mor! med værker og tematikker, og vi henter inspiration på den nordiske litteraturscene, hvor moderskabet og mødrene undergår en kraftig forandring.

Kl. 10.30-11.00 Intro til dagen. Vi starter med at læse uddrag af mor-litteratur og tale om, hvordan andres værker kan være en stor inspiration.

Kl. 11.00-12.00 Vi arbejder med to forskellige skriveøvelser med udgangspunkt i uddrag fra den mor-litteratur, som vi læste på første kursusdag. Vi arbejder sammen to og to.
Vi læser vores tekststykker op for hinanden og får en kort introduktion til skriveøvelser, du kan afprøve hjemme.

Kl. 12.00-13.00 Samtale-pause og let frokost

Kl. 13.00-14.15 Vi gennemgår uddrag fra jeres egne tekster sammen, og går hjem med inspiration til at skrive videre!

Kl. 14.15-14.30 Afrunding

Formidlere

De to kursusdage er tilrettelagt, så der er plads til diskussion og øvelser mellem oplæggene fra museets kunstformidlere Hanne Flarup og Anne-Mette Deleuran.

Hanne Flarup (billede) er cand. mag i moderne kultur og kulturvidenskab med en BA i litteraturvidenskab.

Anne-Mette Deleuran er cand. mag. i kunsthistorie og forfatter fra Hans Otto Jørgensens forfatterskole.

Louisianas formidlere tilbyder flere kurser i MOR! udstillingen.

Mor!

Relateret udstilling

En stor og rigt udfoldet fortælling om moderen og moderskabet i vestlig kunst og kultur – belyst gennem billedkunst, film, musik og litteratur.