Louisiana Lecture

Leonoras rejse

 • Dato
  Onsdag 4. november
 • Tid
  Kl. 19:30
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 20 ekskl. entré til museet

Hvem var den britisk-mexicanske billedkunstner og forfatter Leonora Carrington (1917-2011)? Blev hun virkelig gal i Spanien hvor hun var på flugt fra nazisterne og fandt sig indespærret på et psykiatrisk hospital før hun flygtede til Amerika? Kan vi se på hende som en slags økofeministisk heks?

BESTIL PLADS

Billetpris er eksklusiv entré til museet. Pladsbestilling er nødvendig til dette event. Bemærk, at pladserne i salen er nummererede.

I dette foredrag fortæller den norsk-danske litteraturkritiker og forfatter Susanne Christensen (foto herunder) om Carringtons liv og arbejdet med bogen Leonoras reise (Forlaget Oktober, Oslo 2019).

Bogen udkom på dansk på Forlaget Vandkunsten i 2020, og er et langt essay, men kunne lige så godt kaldes en roman. Teksten former sig som en sammenhængende fortælling hvor overraskende tråde fra vores samtid og forfatterens eget liv flettes ind undervejs. Snarere end at forsøge at få Leonora placeret i fortiden ville forfatteren sætte hende i spil som en mobiliserende, positiv kraft mod samtidens kriser, både de økologiske og de psykiske som for eksempel freelancekulturarbejdernes følelse af udbrændthed og depression.

I bogen følger vi Christensen til Mexico City hvor Leonora blev begravet i 2011 som den sidste overlevende af de oprindelige surrealister fra 1930’ernes Paris.

Foredraget er på dansk.

PRAKTISKE INFORMATIONER OM ARRANGEMENTET

Arrangementer i Koncertsalen afholdes for tiden med et begrænset antal deltagere. Salen fyldes kun halvt op med tomme pladser mellem hver reservation. Pladserne er nummererede og døren til salen åbnes først et kvarter inden arrangementet begynder – adgang via Vinterhaven. Der er ikke længere mulighed for ventekø.

Vi minder om, at da adgangen til salen går gennem café-området, skal der bæres mundbind på vej ind og ud af salen.

Skulle der være afbud på dagen, udleveres disse pladser løbende i hovedindgangen. Venligst undgå kødannelse. Har du reserveret plads til spisning i cafeen i forbindelse med arrangementet, bedes du være i cafeen senest kl. 18.

Hvis du ikke får brug for dine pladser, må du meget gerne skrive til os på: mail@louisiana.dk

Fantastiske Kvinder

Relateret udstilling

Denne første, samlede præsentation af kvindelige surrealister vidnede om, at kvinder har spillet en langt vigtigere rolle i surrealismen end i nogen anden kunstnerisk avantgarde-bevægelse.