Louisiana Lecture

(Udsolgt) Litteraturen på Weimarrepublikkens tid

 • Dato
  Onsdag 16. november
 • Tid
  Kl. 19:30
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 20 ekskl. entré til museet

Albert Birkle, Kurfürstendamm, 1924 (detalje). Kunstsammlung Oberschwäbische Elektrizitätswerke (OEW) / Landkreis Sigmaringen. © Albert Birkle / VISDA 2022.

Med udgangspunkt i værker af forfattere som Hans Fallada, Erich Kästner og Franz Hessel – der alle for nylig er nyoversat til dansk – fortæller lektor og PhD i litteraturvidenskab Adam Paulsen om litteraturen i den turbulente tid under Weimarrepublikken (1918-1933).

Arrangementet er udsolgt.

Arrangementet er blevet til med støtte fra og i samarbejde med Goethe-Institut i København.

Kr. 20 ekskl. entré til museet.

Det korte intermezzo mellem de to verdenskrige er en af de betydeligste perioder i tysk kunst- og litteraturhistorie. Fra afslutningen på dét, man kaldte “Den Store Krig” og godt ti år frem udkom det ene mesterværk efter det andet, hvoraf mange i disse år genopdages og udgives i nye oversættelser på dansk, deriblandt vigtige tekster af Hans Fallada, Irmgard Keun, Franz Hessel, Yvan Goll, Ernst Toller, Erich Kästner, Hermann Hesse og Ernst Jünger.

Sammen med navne som Thomas Mann, Alfred Döblin, Bertold Brecht, Kurt Tucholsky og Gottfried Benn repræsenterer de en kongerække i det 20. århundredes tysksprogede litteratur.

I denne Louisiana Lecture introducerer lektor og PhD i litteraturvidenskab Adam Paulsen til Weimarrepublikkens litterære strømninger, forfattere og hovedtemaer.

Adam Paulsen er lektor og PhD i litteraturvidenskab og oversætter desuden selv tysksproget litteratur, filosofi og historie til dansk.

Det kolde øje – Tyskland i 1920’erne

Relateret udstilling

En rejse gennem det nyskabende og eksplosive kunst- og kulturliv i 1920’ernes Weimarrepublik. I centrum stod tidens markante bevægelse ”Neue Sachlichkeit' med en nøgtern, kras og satirisk realisme.