Kurser & workshops

Mamma Andersson og de magiske malerier

 • Dato
  Tirsdag 21. september
 • Tid
  Kl. 10:30 - 14:30
 • Sted
  Møderummet
 • Pris
  Varierer

Smukke, magiske og forførende: På dette endages-kursus går vi i dybden med Mamma Anderssons sanselige malerier og hendes motivkreds. Og sætter det i perspektiv i forhold til beslægtede kunstnere - fra Munch og Matisse frem til Doig og Tal R.

KØB BILLET

Pris: 450 kr.
Klubpris: 395 kr.
Studerende: 295 kr.
Dertil gebyr på 10 kr.

Vidtstrakte nordiske landskaber, opstillinger med stole som stand-in for mennesker og mærkelige motiver, der rummer brudstykker af fortællinger: Mamma Andersson arbejder med maleriets klassiske genrer – landskaber, stilleben og interiører – men formidlet i et nutidigt og personligt formsprog.

sat i perspektiv

Mamma Andersson (f. 1962) står som én af sin generations væsentligste malere og viser, at maleriet fortsat er et aktuelt medie i samtidskunsten. På dette endags-kursus går vi i dybden med hendes malerier og motivkreds.

Vi ser også på, hvordan andre beslægtede kunstnere – som Munch, Bonnard og Matisse – samt malere i Anderssons egen generation som Peter Doig, Tal R og Cecily Brown bruger det stoflige og sanselige maleri til at fortælle historier om verden.

Dagens program

10:30 – 12:00 Velkomst
Mamma Anderssons magiske malerier

12:00 – 13:00 Let frokost
Mulighed for at se Louisianas aktuelle udstilling med Mamma Andersson

13:00 – 14:30 Mamma Andersson og beslægtede kunstnere
Opsamling og tak for i dag

Kurset forestås af kunstformidlere: Line Ali Chayder & Helle Søndergaard
Sted: Louisiana Møderum (kun adgang via trapper)

Mamma Andersson

Relateret udstilling

Mamma Anderssons malerier er både forførende og foruroligende. Her er skønhed, sårbarhed og følsomhed, men også afgrunde.