Klub

Member's Morning i Grand Teatret

 • Dato
  Søndag 5. februar
 • Tid
  Kl. 09:30
 • Sted
  Grand Teatret, Mikkel Bryggersgade, København
 • Pris
  60 kr. (+ 5 kr. gebyr) inkl. kaffe/te og croissant

Members’ Morning er denne søndag rykket til Grand Teatret i Mikkel Bryggersgade, hvor du kan nyde en kop kaffe og en croissant inden visning af den prisbelønnede tyske spillefilm ’Wannsee-konferencen.'

KØB BILLET
Pris: 60 kr. (+ 5 kr. gebyr) inkl. kaffe/te og croissant. Bemærk, dette morgen arrangement er for medlemmer af Louisiana Klubben. Husk klubkort.  

Filmen introduceres af Louisianas tyske Live-vært Marc-Christoph Wagner, der spænder en kort bue fra Første Verdenskrig over Louisianas udstilling Det Kolde Øje og 1920’ernes Tyskland til Hitlers ubeskrivelige forbrydelser.

MORGENENS PROGRAM
Kl. 09.30 serveres (filter) kaffe og croissant. Husk billet + klubkort.
Kl. 10.00 Marc-Christoph Wagner introducerer filmen, som herefter vises.

OM FILMEN
Det er det originale referat fra en morgenkonference i Wannsee, der ligger til grund for instruktør Matti Geschonnecks historiske film ’Wannsee-konferencen,’ som kan opleves i biografen fra 19. januar. Filmen skildrer i realtid ledende nazisters morgenmøde i en villa i Berlin-Wannsee den 20. januar 1942, og præsenterer os for arkitekterne bag Holocaust. I Matti Geschonnecks film stilles de dog ikke til skue som monstre, men som helt almindelige mennesker, der blot varetager deres arbejdsgiveres, ministeriernes, interesser. Og netop derfor bliver de monstrøse. Nogenlunde sådan opsummerer Süddeutsche Zeitung Geschonnecks isnende drama – et på én gang roligt, giftfuldt og fængslende mesterværk.

På konferencen drøftedes dagsordenens eneste punkt: Hvad nationalsocialisterne kaldte ‘Den endelige løsning på det jødiske spørgsmål’. Invitationen var udstukket af topnazisten Reinhard Heydrich, som i skuespilleren Philipp Hochmairs gestaltning heller ikke fremstår som noget uhyre, men tværtom optræder som en afdæmpet, charmerende vært – i hvad der blot er én af flere håndfulde fantastiske skuespilpræstationer.

Se trailer til Wannsee-konferencen her

Det kolde øje – Tyskland i 1920’erne

Relateret udstilling

En rejse gennem det nyskabende og eksplosive kunst- og kulturliv i 1920’ernes Weimarrepublik. I centrum stod tidens markante bevægelse ”Neue Sachlichkeit' med en nøgtern, kras og satirisk realisme.