Louisiana Lecture

Minik Rosing om Tetsumi Kudo & vores nye økologi

 • Dato
  Onsdag 25. november
 • Tid
  Kl. 19:30
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 20 ekskl. entré til museet

Geolog Minik Rosing har en både dyb og bred indsigt i forholdet mellem jorden, klimaet og mennesket. Denne aften lader han sig inspirere af den japanske kunstner Tetsumi Kudos skildringer af en ’ny økologi’, som aktuelt kan opleves på Louisiana i udstillingen Cultivation.

BESTIL PLADS

BOOK TIMESLOT

Billetpris er eksklusiv entré til museet. Pladsbestilling er nødvendig til dette event. Bemærk, at pladserne i salen er nummererede.

Tetsumi Kudos værker fra 1960-70’erne er groteske og ganske usentimentale fremstillinger af vores egen selvdestruktion i det forurenede økosystem, vi har skabt, men som vi også har mistet kontrollen over. Menneskekroppen er opløst i fragmenter, der som nye arter må tilpasse sig den nye situation og indgå i nye, sære symbioser.

 • Minik Rosing

  Grønlandsk-danske Minik Rosing er professor i geologi ved Globe Institute, Københavns Universitet. Den internationale topforsker er blandt andet kendt for sin tilbagedatering af liv på jorden med 300 millioner år i forhold til tidligere antagelser.

  Rosing interesserer sig for forholdet mellem kunst og videnskab og for disciplinernes forskellige arbejde med at blive klogere på den verden, vi lever i. Ved flere lejligheder har Rosing samarbejdet direkte med billedkunstnere, heriblandt Olafur Eliasson.

PRAKTISK INFO

Arrangementer i Koncertsalen afholdes med et begrænset antal deltagere. Salen fyldes halvt op med tomme pladser mellem hver reservation. Pladserne er nummererede, og døren til salen åbnes først et kvarter inden arrangementet – adgang via Vinterhaven. Der er ikke længere mulighed for ventekø ved Koncertsalen.

Er du kørestolsbruger, bedes du bestille plads på telefon 4919 0719 (ledsager bedes bestille plads via reservationslink ovenfor).

Afbud? Skriv til os på afbud@louisiana.dk hvis du alligevel ikke får brug for de pladser du har reserveret.

Udsolgt? Hold øje! Evt. afbudspladser frigives løbende her på siden. Nogle afbud modtager vi dog for sent til at kunne frigive dem her – disse pladser udleveres i museets indgang umiddelbart før arrangementets start.

Tetsumi Kudo

Relateret udstilling

Den japanske kunstner Tetsumi Kudos opgør med en verden i økologisk forfald og en selvdestruktiv menneskehed, der er sygeligt optaget af teknologi, taler lige ind i vores tid.