Koncert

Modern Standards (UDSOLGT)

 • Dato
  Fredag 8. marts
 • Tid
  Kl. 20:00
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 395 (+ gebyr kr. 10)

Darryl Jones. Foto/Photo: Attila Kleb.

Oplev Ernie Watts, Darryl Jones, Harvey Mason og Niels Lan Doky, når de indtager scenen på Louisiana til en aften med overbevisende jazzfortolkninger.

Koncerten er udsolgt.

Bemærk, at koncertbilletten inkluderer entré til museet.

I efteråret 2022 blev en supergruppe dannet med det formål at turnere i Europa og USA og forny og opdatere jazzstandardrepertoiret. Saxofonisten Bill Evans, pianisten Niels Lan Doky, bassisten Darryl Jones og trommeslageren Harvey Mason påtog sig udfordringen med at levere overbevisende jazzfortolkninger af sange af nutidige popikoner som Nirvana, Seal, Soundgarden og Patti Smith. De blandede disse sange homogent med et par af deres egne originalkompositioner samt en klassiker af Miles Davis for at påvise konceptets bæredygtighed. På den europæiske turné i 2024 bliver Bill Evans erstattet af Ernie Watts.

Harvey Mason. Foto/Photo: Attila Kleb.

Repertoiret, som almindeligvis omtales som Jazz Standards, består hovedsageligt af popsange fra 1930’erne og 1940’erne, som jazzmusikere fra den tid fortolkede med henblik på at give publikum et radikalt anderledes perspektiv på tidens meget populære sange. Jazzversionerne endte med at overleve de originale versioner, og eftertidens jazzmusikere fortsatte med at spille og indspille de samme sange igen og igen og begyndte til sidst at skabe fortolkninger af hinandens fortolkninger i stedet for at udforske helt nye sange. I sidste ende blev alle de originale versioner glemt, og årtier senere blev disse 80+ år gamle popsange permanent identificeret som jazzens klassiske repertoire.

Niels Lan Doky har altid haft ønsket om at genoplive og modernisere denne gamle tradition. Gennem sin omfattende diskografi har han eksperimenteret indgående med moderne instrumentale jazzfortolkninger af nutidige popsange – og uden tvivl mere end nogen anden jazzkunstner, siden de originale jazzstandarder blev skabt for mere end 8 årtier siden. Hans arbejde med dette er blevet markant intensiveret siden 2020, hvor han påbegyndte et samarbejde med museet for at producere regelmæssige koncertserier der, som er helliget disse jazz/takes eller moderne standards, som han og hans musikere kan lide at kalde dem. Dvs. jazzfortolkninger af sange fra et tilsyneladende ubegrænset spektrum af genrer inden for moderne populærmusik, lige fra 1960’ernes psykedeliske rock til 1970’ernes soul, disco, funk og New York post-punk, 1980’ernes UK new wave, 1990’ernes hip hop, britpop og Seattle grunge, fransk elektronisk musik, mainstream-pophits fra 2010’erne og 2020’erne og meget mere. Det har kulmineret i 2022 og 2023 med internationale turnéer med dette repertoire, fremført af supergrupper med nogle af de største jazzmusikere gennem tiden, såsom Randy Brecker, Bill Evans, Billy Cobham, Darryl Jones og Harvey Mason, blandt andre. Denne musik har efterhånden opnået en succes, der nu også begynder at nå en kritisk masse, som potentielt kan gøre den til starten på en ny bevægelse inden for jazzen.

Albummet Modern Standards (dobbelt vinyl LP) med Evans/Doky/Jones/Mason kan købes her.

LINE-UP & MINI-BIOS

Ernie Watts er blevet kaldt “en af de største nulevende saxofonister.” Charlie Hadens Quartet West og Pat Methenys Special Quartet er blandt de mest legendariske grupper han har været en del af. Han har vundet 2 Grammy Awards for albums produceret af Quincy Jones, har spillet med Thelonious Monk og har medvirket på over 1500 albums og filmsoundtracks med ikoner som Lee Ritenour, Dave Grusin, Marvin Gaye, Steely Dan, Carole King og alle Motown-kunstnerne.

Udover at optræde, arrangere, komponere og producere musik har Niels Lan Doky også været aktiv som filminstruktør, forfatter, spillestedsejer og foredragsholder. Han er blevet slået til ridder af HM Dronning Margrethe II og den internationale presse har kaldt ham “sin generations bedste pianist” og “en af de vigtigste pianister, som europæisk jazz har givet os i de sidste 45 år”.

Bassisten Darryl Jones, der oprindeligt kommer fra Chicago, blev berømt i midten af 1980’erne, hvor han indspillede og turnerede verden over med Miles Davis. I 1985 blev han medlem af Stings første soloband med Branford Marsalis, Kenny Kirkland og Omar Hakim. Jones kom med Rolling Stones efter bassisten Bill Wyman forlod gruppen og har turneret og indspillet fast med bandet siden 1994.

Harvey Mason er en af de mest indspillede trommeslagere nogensinde. Hans CV vidner om en forbløffende alsidighed (Björk, James Brown, Celine Dion, Duke Ellington og Earth Wind & Fire er knap nok toppen af isbjerget). Hans mest berømte jazzindspilninger tæller bl.a. det banebrydende Herbie Hancock-album “Headhunters”, hvor han også var med til at skrive pladens åbningsnummer “Chameleon”.

Koncerten er støttet af Augustinus Fonden.

PRAKTISK INFO OM KONCERTER

Koncerten spilles uden pause.

Pladserne er nummererede og døren til salen åbnes 25 minutter inden arrangementet begynder – adgang via museets cafe (Vinterhaven). Er du kørestolsbruger, bedes du bestille plads på telefon 4919 0719.