Louisiana Lecture

(Udsat) Da Indien mødte modernismen

 • Dato
  Søndag 24. januar
 • Tid
  Kl. 15:00
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 20 ekskl. entré til museet

Uafhænighed, fremskridt, liberalisme... Martin Søberg, kunsthistoriker og lektor i arkitekturhistorie, ser på, hvordan modernismen – med Le Corbusier i spidsen – har præget Indien og indisk arkitektur.

Bemærk: Vi håber at finde en ny dato til dette arrangement, når museet genåbner.

Billetpris er eksklusiv entré til museet. Pladsbestilling er nødvendig. Bemærk, at pladserne i salen er nummererede.

Indien fik sin selvstændighed i 1947. Efter uafhængigheden fra Storbritannien spredte modernistiske idéer sig blandt indiske arkitekter som en måde at lægge afstand til den koloniale kultur – med de associationer og ambitioner om fremskridt og liberalisme, som ideerne også bar med sig.

Modernismens fader, den schweiziske arkitekt Le Corbusier byggede det mest kendte modernistiske værk i Indien, byen Chandigarh, der blev den nye hovedstad for delstaterne Punjab og Hayana.

Også den amerikanske arkitekt Louis Kahn har sat sit præg på indisk arkitektur med den amerikanske parallel til modernisme, ofte kaldet den Internationale Stil, bl.a. i handelsbyen Ahmadabad.

Martin Søberg

Martin Søberg (f. 1978) er kunsthistoriker mag.art., ph.d. i arkitektur og lektor i arkitekturhistorie ved Institut for Bygningskunst og Kultur, Det Kongelige Akademi, hvor han forsker i moderne arkitektur, arkitekturteori og poetik.

Han er medredaktør af bl.a. What Images Do (2019), Terræn: Veje ind i samtidskunsten (2019) og The Artful Plan: Architectural Drawing Reconfigured (2020) og arbejder aktuelt på en monografi om den danske arkitekt Kay Fisker.

Arrangementet knytter sig til Louisianas aktuelle udstilling med den indiske arkitekt Anupama Kundoo, der som ung og nyuddannet arkitekt indledte et langt samarbejde med hovedarkitekten bag den indiske eksperimentelle by Auroville, den franske arkitekt og modernist, Roger Anger.

PRAKTISK INFO

Arrangementer i Koncertsalen afholdes med et begrænset antal deltagere. Salen fyldes halvt op med tomme pladser mellem hver reservation. Pladserne er nummererede, og døren til salen åbnes først et kvarter inden arrangementet – adgang via Vinterhaven. Der er ikke længere mulighed for ventekø ved Koncertsalen.

Er du kørestolsbruger, bedes du bestille plads på telefon 4919 0719 (ledsager bedes bestille plads via reservationslink ovenfor).

Afbud? Skriv til os på afbud@louisiana.dk hvis du alligevel ikke får brug for de pladser du har reserveret.

Udsolgt? Hold øje! Evt. afbudspladser frigives løbende her på siden. Nogle afbud modtager vi dog for sent til at kunne frigive dem her – disse pladser udleveres i museets indgang umiddelbart før arrangementets start.

Anupama Kundoo

Relateret udstilling

Den indiske arkitekt Anupama Kundoo søger at kaste lys over en knap ressource i vores liv: tiden.