Kurser & workshops

Naivitet som power - kunstkursus om Niko Pirosmani

 • Dato
  Torsdag 11. maj
 • Tid
  Kl. 10:30 - 14:30
 • Sted
  Vi mødes i indgangen
 • Pris
  Varierer 200-395 kr. (+ 10 kr. gebyr)

På dette 1-dags kunstkursus flytter vi blikket fra Paris for at få et andet perspektiv på det moderne maleris historie med den georgiske kunstner, Niko Pirosmani (1862-1918). Han er i dag kendt af et fåtal herhjemme, men blev udstillet i Moskva i 1913 sammen med Marc Chagall og Kasimir Malevich, portrætteret af Picasso og hyldet som ‘østens Henri Rousseau’.

KØB BILLET

Pris: Alm. pris: 395 kr. Medlemspris: 345 kr. (Klubkort skal fremvises ved indgangen til arrangementet) Studiepris: 200 kr. (Husk studiekort)
Priser er inkl. entré til museet, kaffe og vand.
Bemærk, priser tillægges 10 kr. billetgebyr.

Autodidakt og med en ukuelig skabertrang, formåede Pirosmani trods et svært liv at skabe et næsten mytologisk univers af georgisk folkekultur. Fra mørke, fortættede landskaber træder naive figurer af vilde dyr og rustikke folkescener frem i klare, glødende farver. De kan ses som en drømmeagtig hyldest til det landlige liv, som Pirosmani oplevede på sine rejser gennem Georgien som jernbanearbejder i 1890’erne.

Kurset giver en introduktion til Pirosmanis liv og kunstneriske værk og åbner for paralleller til Vincent Van Gogh og Paul Gauguin. Hans naive stil og interesse for det folkelige gør det samtidig relevant at sammenligne ham med Diego Rivera og Frida Kahlo.

For kurset står kunstformidlere, Stephanie Strøyer og Danilo Krstajic.

PRAKTISK
Kurset foregår i Louisiana Møderum, hvor der kun er tilgang via trapper. Vi mødes i indgangen. Husk studiekort eller medlemskort hvis din billet kræver det.

Niko Pirosmani

Relateret udstilling

Historien om Pirosmani er gjort af mytestof: en skiltemaler og fattig vagabond, hvis enkle og lysende skildringer af folke- og dyreliv inspirerede avantgarden i starten af 1900-tallet.