Koncert

Niels Lan Doky: The Radius of Now

 • Dato
  Fredag 8. november
 • Tid
  Kl. 20:00
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 395 (+ gebyr kr. 10)

Oplev en intim og introspektiv koncert med Niels Lan Doky på soloklaver for første gang i Danmark! Årtier tilbage optrådte Niels Lan Doky solo i Carnegie Recital Hall i New York og havde en soloturné i Japan. Nu, 25 år senere, er han klar til at begive sig ud på en ny rejse med sin koncertserie 'The Radius Of Now'.

KØB BILLET

Bemærk, at koncertbilletten inkluderer entré til museet.

Koncerten byder på Niels Lan Dokys originale kompositioner samt improvisatoriske ‘Explorations’; spontane, abstrakt-poetiske kompositioner, der udforsker nuet og gør hver optræden til en enestående og ekstraordinær oplevelse, der ikke kan gentages. Kompositioner der aldrig er hørt før eller kommer igen. Denne soloklaverkoncert er en sjælden mulighed for at opleve en af Danmark største jazzikoner!

Han er blevet beskrevet som “den bedste pianist af sin generation” (af Swing Journal, Japan), “frisk og provokerende” (af New York Times) og “en af de vigtigste europæiske pianister i de sidste 50 år” (af El Diario, Spanien). Den danskfødte Niels Lan Doky har spillet på de mest prestigefyldte scener globalt (Royal Albert Hall, Carnegie Recital Hall, Lincoln Center, Blue Note osv.), samarbejdet med de største jazzikoner (Pat Metheny, Michael Brecker, David Sanborn, Ray Brown og mange flere), samt klassiske orkestre som Montreal Symphony Orchestra og Copenhagen Philharmonic. Derudover blev Doky slået til ridder af HM Dronning Margrethe II af Danmark i 2010. Som udnævnt Bösendorfer Artist bringer Doky instrumentets fantastiske facetter til koncertsale verden over, og inviterer publikum til at blive draget dybt med ind og opleve fortællingerne i hans musik. På trods af musikkens virtuositet og kompleksitet er den samtidig dybt følelsesladet og bredt appellerende.

Denne koncert er den tredje i rækken af efterårets store jazzprogram. Den 6. december fortolkes Amy Winehouses mindeværdige sange af legendariske Manu Katché på trommer og Felix Pastorius på bas, blandt andre. Se alle efterårets jazzkoncerter.

EKSKLUSIVT JAZZ-KOLLEKTIV

Niels Lan Doky International Jazz Collective (NLD IJC) er en sammenslutning af prominente musikere fra Europa, Nordamerika og Sydamerika, som mødes regelmæssigt for at præsentere unikke og eksklusive jazzkoncerter, som ikke kan høres nogle andre steder.

Kollektivet ledes af den danske pianist Niels Lan Doky, som af den internationale presse bl.a. er blevet kaldt “sin generations bedste pianist” og “en af de mest betydningsfulde pianister, som den europæiske jazzscene har fostret de seneste 45 år.”

PRAKTISK INFO OM KONCERTER

Koncerten spilles uden pause.

Pladserne er nummererede og døren til salen åbnes 25 minutter inden arrangementet begynder – adgang via museets cafe (Vinterhaven). Er du kørestolsbruger, bedes du bestille plads på telefon 4919 0719.